Quick Scan Basis

Een Quick Scan Basis is een snelle check van de instellingen van de werkplek. Tijdens de Quick Scan Basis stellen we de werkplekken in volgens de algemene ergonomisch verantwoorde normen. Deze dienst is goed geschikt voor het regelmatig onderhouden van de juiste instellingen en het gebruik van de werkplekken. De manier waarop een werkplek is ingericht in combinatie met de instellingen van het meubilair zijn van essentieel belang bij het voorkomen van rug-, nek-, en schouderklachten.

Voordelen Quick Scan Basis
✓ Voorkom klachten

✓ Maak uw werkplek ergonomisch
✓ Tips om gezonder te werken

✓ Bedrijfsbreed inzetbaar

Waarom Ergonomiespecialist
✓ Uitgevoerd door professionals
✓ Snel ter plaatse
✓ Onafhankelijk partij
✓ Persoonlijk & professioneel 

Basis Quick Scans worden uitgevoerd door één van onze ervaren medewerkers. Tijdens de Quick Scan Basis wordt de werkplek van iedere medewerker persoonlijk op maat ingesteld met de bestaande middelen, míts dit zonder gereedschap gerealiseerd kan worden. Hierbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de werkzaamheden van de medewerker en diens persoonlijke voorkeuren.

Er wordt bij de Quick Scan Basis geen schriftelijk verslag gedaan van de Quick Scan, met uitzondering van een samenvattend overzicht van geadviseerde producten die verantwoord werken mogelijk maken (indien noodzakelijk). Dit wordt bij de Quick Scan Extra, de uitgebreidere variant, wel gedaan. Bij de Quick Scan Extra wordt ook meer aandacht besteed aan instrueren van de medewerker.

 

✓ Instellen werkplekken volgens ergonomische richtlijnen
✓ Uitvoer door een ervaren medewerker

Aanvragen Quick Scan Basis

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veel gestelde vragen

  Wat zijn de kosten van een Quick Scan Basis?

  De kosten voor de Quick Scan Basis worden gebaseerd op het aantal werkplekken:

  Aantal medewerkers Kosten per medewerker (excl. BTW)
    5 – 14 €49,95*
  15 – 29 €39,95
  30 – 50 €34,95
  50 + Offerte op maat

  * additionele kosten: 0,19 ct./km excl. BTW

  Wanneer is een Quick Scan Basis een goed idee?

  Zitten aan een werkplek die ergonomisch niet goed is afgesteld, komt de zithouding niet ten goede. Dat kan leiden tot het ontstaan van fysieke klachten, zoals rugklachten, nekklachten en hoofdpijn. Door een Quick Scan uit te laten voeren zorgt u ervoor dat de werkplekken weer ergonomisch geoptimaliseerd zijn en zijn afgestemd op de individuele lichaamsmaten van de medewerkers.

  Hoelang duurt een Quick Scan Basis?

  Zoals de naam al aangeeft is de Quick Scan Basis een snelle check. Een Quick Scan Basis duurt zo’n 5 à 10 minuten per persoon.

  Wat is het verschil tussen de Quick Scan Basis en de Quick Scan Extra?

  Quick Scan Basis Quick Scan Extra
  De maten die voor de werkplek moeten worden aangehouden worden alleen mondeling medegedeeld aan de betreffende medewerkers. U krijgt als opdrachtgever achteraf een rapportage waarin de maten staan weergegeven die voor iedere medewerker moet worden aangehouden.
  Wordt uitgevoerd door een ervaren medewerker. Wordt altijd uitgevoerd door een paramedicus (ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom).
  De werkplek wordt alleen op de ergonomische maten van de betreffende medewerkers ingesteld. Medewerkers worden ook uitvoerig geïnstrueerd waarom bepaalde maten worden aangehouden en waarop hij/zij moet letten bij het instellen van de werkplek.