Wanneer men met documenten werkt, moet men volgens het Arbobesluit (artikel 5.7) een documenthouder gebruiken. Deze documenthouder dient stabiel en regelbaar te zijn. De plaatsing van een documenthouder moet zodanig zijn, dat de gebruiker geen oncomfortabele hoofd- en oogbewegingen hoeft te maken.

Door een documenthouder te gebruiken, voorkomt u dat u zich over de documenten heen moet buigen of dat u continu opzij moet kijken om op de documenten te kijken. De documenten zijn hellend vóór u geplaatst. Op deze manier voorkomt u het ontstaan van statische spierspanning.

De NPR 1813:2016 stelt -naast de bovenstaande eisen- dat een documenthouder eenvoudig in hoogte versteld moet kunnen worden en dat de hellingshoek verstelbaar moet zijn. De voorkeurspositie voor de documenthouder is tussen uw toetsenbord en uw beeldscherm. De documenthouder mag niet kleiner zijn dan uw meest gebruikte documenten (vaak A4 of A3 formaat).

Wilt u meer informatie over documenthouders en zien welke soorten documenthouders wij in ons assortiment hebben? Klik dan hier!

 

Wilt u meer informatie over Arbonormen omtrent uw kantoormeubilair? klik dan op deze link.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?