Individueel werkplekonderzoek

Een individueel werkplekonderzoek is een volledig, persoonlijk onderzoek van de individuele werkplek met aanvullend een nader onderzoek naar fysieke klachten en de mogelijke samenhang met de betreffende werkplek. Er wordt gezocht naar mogelijke oorzaken van klachten en oplossingen hierin. In dit onderzoek komen de volgende zaken aan de orde:

  • de werkzaamheden
  • hoe de werkzaamheden ervaren worden
  • fysieke klachten en eventuele behandeling van de klachten
  • wat doet de medewerker om sedentair gedrag te voorkomen

We nemen vervolgens de ergonomische maten van de medewerker en vergelijken deze met de instellingen van de bureaustoel en het bureau. Als een werkplek onjuist is ingesteld, dan stellen wij deze onmiddellijk goed in. Dat geldt natuurlijk ook voor het bureau mits dit elektrisch of met slinger verstelbaar is.

Natuurlijk analyseren we hoe de werkplek is ingericht en ingesteld. Komen we hierin zaken tegen die anders en/of beter kunnen, dan melden wij direct aan de medewerker wat ze kunnen veranderen om de werkplek in ergonomische zin te optimaliseren. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door ervaren deskundige(n) op het gebied van bewegen, fysieke belasting en ergonomie (fysiotherapeut, ergotherapeut en ergonoom).

Rapportage

Vervolgens werken wij per werkplekonderzoek een rapportage uit. Hierin informeren wij u als opdrachtgever over de startsituatie, wat onze bevindingen zijn, wat we hebben veranderd, wat nog veranderd moet worden (bureau aanpassing als gereedschap nodig) en adviseren wij u over eventueel aan te schaffen producten om de werkplek te optimaliseren. Indien noodzakelijk maken we met de medewerker een aanvullende afspraak op één van onze vestigingen voor ergonomisch onderzoek ten aanzien van zithoudingen en zitoplossingen (met behulp van video/foto-observatie).

Kosten en restitutie

De reguliere kosten voor dit individuele werkplekonderzoek bedragen € 250, – per werknemer exclusief BTW. Indien we u adviseren om producten aan te schaffen om de werkplek van een individuele werknemer te optimaliseren, geven wij u per werknemer direct een gespecificeerde offerte van de aan te schaffen producten. U bent vrij om deze producten te kopen waar u wilt.

Wanneer u echter besluit om deze producten bij ons aan te schaffen, dan ontvangt u een restitutie op een deel van de kosten die u heeft gemaakt voor het werkplekonderzoek. De restitutie van deze kosten bedraagt maximaal 25% van de waarde van de aan te schaffen producten voor de individuele werknemer en bedragen nooit meer dan €125,00 excl. BTW. De restitutie is ook niet van toepassing op actieproducten.

 

Wilt u voor uzelf of voor een medewerker een werkplekonderzoek aanvragen? Of wilt u meer informatie?

Of bel 045 546 66 40