Herman Miller designstoelen

Herman Miller is een van de grote namen op het gebied van kantoormeubilair. Herman Miller creëert ruimtes waarin mensen graag werken, leren, genezen en leven. Herman Miller onderscheid zich in de combinatie van design, ergonomie en duurzaamheid.

Design

Visueel zijn Herman Miller stoelen high-end designer stoelen. Een Herman Miller bureaustoel herkent u makkelijk in een grote groep bureaustoelen, doordat het design zeer kenmerkend is. Er wordt altijd gebruik gemaakt van vernieuwende vormen en technieken. Over ieder onderdeel in het design is nagedacht. U zult in de Herman Miller collectie nooit een saaie, standaard bureaustoel vinden. Er is bij Herman Miller altijd sprake van een innovatief, vernieuwend ontwerp. De stoelen zijn een lust voor het oog en veel meer dan een voorwerp om op te zitten.

 

Ergonomie

Naast design wordt er bij Herman Miller ook flink nagedacht over ergonomie. Herman Miller bureaustoelen zijn dan ook ergonomische hoogstandjes. De Embody is bijvoorbeeld voorzien van Pixelated Support dat u het gevoel geeft dat u zweeft. De Setu regelt de weerstand aan de hand van een Kinematic Spine. Zo hebben alle Herman Miller bureaustoelen een hoop unieke technologie die de stoelen zo kenmerkend maakt.

 

Duurzaamheid

Herman Miller is een van de pioniers van het Cradle2Cradle principe. Dit is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Hierbij wordt ieder onderdeel en ieder materiaal zodanig opnieuw gebruikt dat het geen waarde verliest. Cradle2Cradle is door Herman Miller zowel toegepast in het ontwerp- alsook in het productieproces. Veel bureaustoelen worden voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled materiaal. Op hun beurt zijn de meeste bureaustoelen ook weer geheel recyclebaar. Bijna alle bureaustoelen van Herman Miller beschikken over zilveren en zelfs gouden Cradle to Cradle certificaten. De Herman Miller Mirra 2 is hiervan het schoolvoorbeeld.

 

Aan de hand van al deze voorbeelden streeft Herman Miller zijn eigen motto na: to help design a better world around you.

Varianten

Via de onderstaande links kunt u meer informatie krijgen over individuele productfamilies van Herman Miller. Hier vindt u ook de specifieke productpagina’s van de producten op zich.