Trippelstoelen

Een trippelstoel biedt uitkomst wanneer u uw voeten of benen niet goed kunt belasten. Een trippelstoel is een stoel op wielen, die u ondersteunt wanneer u zich (binnenshuis) van de ene naar de andere plek wilt verplaatsen. U kunt zich vanuit de trippelstoel verplaatsen door kleine stepbewegingen te maken met een of beide voeten; trippelen. Een trippelstoel kan goed worden ingezet bij personen met bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten en spier- en gewrichtsklachten. Trippelstoelen zijn breed inzetbaar en kunnen worden gebruikt in de thuissituatie, maar ook in een werksituatie.

Bekijk aanbod

Standaard configuratie

Al onze trippelstoelen zijn trippelstoelen met hoogteverstelling (gaslift), in hoogte verstelbaar met draaiblokkering. Door deze hoogteverstelling kunt u makkelijker opstaan. Dit kost minder kracht wanneer u reeds hoger zit. De stoelen zijn tevens standaard voorzien van armleggers en een trippelonderstel. Dit onderstel is voorzien van geremde wielen en een uitklapbare voetensteun.

Wij hebben veel verschillende soorten trippelstoelen, zodat er altijd een trippelstoel bij zit die aan uw eisen en wensen voldoet. Wij hebben trippelstoelen voor speciale doelgroepen:

  • Trippelstoel 5100 lijn richt zich op personen met een klein of groot postuur
  • Trippelstoel 5000 verzwaard is uitermate geschikt voor zwaardere personen (tot 150 kg)
  • Trippelstoelen met atrodesezitting zijn geschikt voor personen met een langdurige blessure of prothese

De verschillende varianten

Trippelstoel 5100

Trippelstoel 2300

Trippelstoel 2300 Artrodese

Trippelstoel 5000

Trippelstoel 5000 Verzwaard (tot 150 kg)

Trippelstoel 5000 Artrodese

Trippelstoel At Work

Opties

Al onze trippelstoelen zijn standaard voorzien van een vaste zithoek. U heeft de mogelijkheid om in plaats van een vaste zithoek te kiezen voor een verstelbare zithoek of synchromechaniek. Dat vergroot het comfort. De keuzemogelijkheden hierin verschillen per trippelstoel. Ook de mogelijke opties en toevoegingen verschillen per stoel. De mogelijkheden vindt u op de productpagina’s. Qua bekleding bieden we trippelstoelen standaard aan met zwarte Trevira bekleding (textiel). U kunt echter ook kiezen voor Flex bekleding (textiel) en Stamskin (kunstleer, dus urine-, bloed-, zweet- en schimmelbestendig). Houd er rekening mee dat andere stofferingen en opties een meerprijs hebben.

Wilt u meer informatie over andere soorten medische stoelen? Klik dan op deze link.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?