Medische Zadelkrukken

Speciaal voor omgevingen waarin hygiëne van groot belang is hebben wij medische zadelkrukken. Deze krukken zijn in te zetten in ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartspraktijken, dokterspraktijken, etc. Ook in laboratoria is een zadelkruk goed inzetbaar. Medische zadelkrukken zijn naadloos, waardoor er geen vuil in de naden kan zitten. Een zadelkruk kenmerken zich door de zitting, die is gevormd als een zadel. Deze ergonomische kruk brengt veel voordelen met zich mee. Vooral in een dynamische setting zoals bijvoorbeeld de zorg.

Bekijk in webshop

Ergonomisch houding en dynamisch werken

Zadelkrukken zijn ideaal wanneer u veel in de weer bent en streeft naar actief werken. Door de vormgeving van deze krukken, zit u vanzelf actief rechtop. Dat komt door het ontbreken van een rugleuning en de vorm van de zitting. U leunt niet (passief) tegen een rugleuning aan, maar gebruikt uw eigen spierkracht om te balanceren. Zo versterkt u uw spieren. De vorm van een zadel zorgt ervoor dat uw bekken een neutrale stand aanneemt tijdens het zitten. Doordat het bekken een neutrale stand aanneemt, blijft het lumbale gedeelte van de wervelkolom ook in een neutrale stand. U zit rechtop en er komt minder druk op het lumbale gedeelte van de wervelkolom. Rechtop zitten gaat door het plaatsnemen op een zadelstoel als vanzelf. Bedenk: niemand zit zo actief als een ruiter op zijn paard.

Stofsoorten: Stamskin en PUxx

Stamskin en PUxx zijn twee varianten kunstleer. Beide stofsoorten zijn goed inzetbaar in de zorg, omdat ze urine-, bloed-, zweet- en schimmelbestendig zijn. Beide stoffen zijn ook 100% waterdicht. Het verschil tussen beiden is dat PUxx robuuster is. PUxx is beter bestand tegen desinfectiemiddelen en chemicaliën (op basis van chloor, ammoniak en alcohol), doordat het is vervaardigd uit pur (polyurethaan). Stamskin daarentegen dient gereinigd te worden met een borstel en zeepwater. PUxx is kraswerender dan Stamskin en biedt meer comfort: PUxx voert warmte goed af (geen zweterig gevoel).

De verschillende varianten

Wij hebben twee varianten medische zadelkrukken: de Jumper en de Amazone. Het verschil tussen deze krukken is de breedte van de zitting. Het zadel van de Jumper heeft een breedte van 44 cm. De Amazone zadelkruk heeft een breedte van 34 cm.

Score Amazone Naadloos

Score Jumper Naadloos

Opties

Standaard leveren wij naadloze zadelkrukken zonder extra opties en accessoires. U kunt kiezen voor een andere bekleding (PUxx in plaats van Stamskin), een andere kleur of het toevoegen van accessoires zoals een Balance mechaniek, andere wielen, een lendesteun rugleuning (naadloos gestoffeerd) of voetbediening. Een deel van deze opties heeft een meerprijs. Wilt u afwijken van de zadelkruk zoals wij deze standaard aanbieden? Neem dan contact met ons op via onze chatfunctie, tel.: 045 546 66 40 of laat uw gegevens achter op ons contactformulier.

Wilt u informatie over andere medische stoelen?

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?