Medische krukken

Wanneer hygiënisch en steriel te werk gaan van groot belang is, voldoet een standaard kruk niet. U kiest dan beter voor een medische kruk. Medische krukken zijn speciaal ontwikkeld om in te zetten in medische omgevingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn ziekenhuizen (op onderzoekskamers, de polikliniek, eerste hulp en de operatie kamer), verpleeghuizen en dokterspraktijken. Ook in settings zoals praktijkruimtes in een fysiotherapiepraktijk of tandartspraktijk komen deze krukken goed tot hun recht. Een medische kruk is handig indien u veel in de weer bent, bijvoorbeeld als behandelaar. U beweegt makkelijk en flexibel door de ruimte. Bovendien nemen deze krukken weinig ruimte in.

Stofsoorten: Stamskin en PUxx

Stamskin en PUxx zijn twee varianten kunstleer. Beide stofsoorten zijn goed inzetbaar in de zorg, omdat ze urine-, bloed-, zweet- en schimmelbestendig zijn. Beide stoffen zijn ook 100% waterdicht. Het verschil tussen beiden is dat PUxx robuuster is. PUxx is beter bestand tegen desinfectiemiddelen en chemicaliën (op basis van chloor, ammoniak en alcohol), doordat het is vervaardigd uit pur (polyurethaan). Stamskin daarentegen dient gereinigd te worden met een borstel en zeepwater. PUxx is kraswerender dan Stamskin en biedt meer comfort: PUxx voert warmte goed af (geen zweterig gevoel).


Mogelijkheden

Medische krukken zijn voorzien van een zitting vervaardigd uit hoogwaardig kunstleer (Stamskin of PUxx bekleding). Verder heeft u bij deze krukken de mogelijkheid verscheidene opties toe te voegen, zoals een Balansmechaniek, voetbediening, een voetenring, armleggers, een rygleuning, etc. De opties verschillen per kruk.

Krukken met en zonder beenuitsparing

Grofweg zijn de medische krukken te verdelen in twee categorieën. We hebben medische krukken met een geheel ronde zitting en medische krukken met een beenuitsparing. Een beenuitsparing voorkomt afknelling van de dijbenen, zodat de doorbloeding van de benen niet gestagneerd wordt. Onderstaand vindt u een overzicht van de medische krukken in ons assortiment.

Zitting met beenuitsparing

Ronde zitting

Opties

Standaard leveren wij  medische krukken zonder extra opties en accessoires. U kunt kiezen voor een andere bekleding (PUxx in plaats van Stamskin), een andere kleur of het toevoegen van accessoires zoals een Balance mechaniek, andere wielen, een lendesteun rugleuning of voetbediening. Een deel van deze opties heeft een meerprijs. Wilt u afwijken van de krukken zoals wij deze standaard aanbieden? Neem dan contact met ons op via onze chatfunctie, tel.: 045 546 66 40 of laat uw gegevens achter op ons contactformulier.

Krukken zonder beenuitsparing (ronde zitting):

Medical 6100 Kruk

Medical 6101 Kruk

Medical 6211 Kruk

Medical 6221 Kruk

Medical 6260 Kruk

Krukken met beenuitsparing:

Medical 6300 Kruk

Medical 6301 Kruk

Medical 6311 Kruk

Medical 6321 Kruk

Medical 6360 Kruk

Ergo Support Kruk

Ergo Support Swing Kruk

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?