Beensteunen

Soms is het nodig om een of beide benen volledig te kunnen ontlasten en hoog te kunnen houden. Dat kan bijvoorbeeld zijn om te herstellen van een blessure of omwille van een beperking aan het onderbeen of de voet. In zo’n situatie is het natuurlijk belangrijk dat u comfortabel zit. Uw been langdurig te hoog houden, uw been te laag houden of een beensteun die op een storende manier in uw onderbeen drukt kunnen zorgen voor meer klachten. Daarom kiezen wij voor beensteunen die zowel qua hoogte, alsook qua hoek (kanteling) verstelbaar zijn!

 

Stoffering

Wij kiezen bij beensteunen standaard met Stamskin stoffering. Optioneel kunt u ook kiezen voor PUxx. Beide stofferingen zijn bloedbestendig en hebben antibacteriële eigenschappen. PUxx heeft daarbij het voordeel dat het te reinigen is met Isopropyl alcohol. PUxx is hierdoor ideaal voor werkplekken waar men hoge eisen stelt aan hygiëne.

 

Varianten

Wij hebben twee varianten beensteunen: een enkele en een dubbele beensteun. Een enkele beensteun is ontworpen om één been op te leggen en een dubbele beensteun is ontworpen om twee benen op te leggen. Onderstaand vindt u per beensteun de specifieke eigenschappen en kenmerken. Via de links wordt u doorgeleid naar de individuele productpagina’s.

Enkele Beensteun

De enkele beensteun is een goede keuze, wanneer het nodig is om één been te ontlasten tijdens het werken. Deze beensteun kan in hoogte en hoek versteld worden. Door de toevoeging van wielen is deze beensteun niet alleen comfortabel, maar ook zeer wendbaar.

  • Hoogteverstelling 45 – 58 cm
  • Kunstlederen bekleding (hygiëne)
  • Aluminium onderstel ø 54 cm
  • Hoogte en hoek verstelbaar

 

Klik hier voor de productpagina

Dubbele Beensteun'g

Dubbele Beensteun

De dubbele beensteun is ideaal wanneer u beide benen moet kunnen ontlasten. Net zoals de enkele beensteun is de dubbele beensteun zowel in hoogte- alsook in hoek verstelbaar. Op die manier ervaart u optimaal comfort!

  • Hoogteverstelling 45 – 58 cm
  • Kunstlederen bekleding (hygiëne)
  • Aluminium onderstel ø 54 cm
  • Hoogte en hoek verstelbaar

 

Klik hier voor de productpagina

Wilt u meer informatie over andere medische stoelen? Klik dan op deze link.