Kniestoel Balans Vital, actief zitten in vele variaties

 

ha6035animatieGrenzeloos De Balans Vital heeft de wereld doen beseffen dat een stoel niet alleen een stoel is. Voor het eerst werd een nieuwe alternatieve wijze van zitten gedemonstreerd, waarmee direct de traditionele zithoudingen ter discussie werden gesteld. Door uw lichaamshouding te veranderen zoals dit in de Balans Vital gebeurt, bereikt u een grotere mate van bewegingsvrijheid en een natuurlijke zithouding.

 

De Balans Vital geeft u ruimte om te bewegen en verschillende gevarieerde zithoudingen aan te nemen. Uw fantasie zou de enige beperking kunnen zijn voor het aantal te bedenken zithoudingen.

Balans concept: Hans Christian Mengshoel
Ontwerp: Peter Opsvik

Webshop Kniestoel Balans Vital (Voorheen HAG Balans 6035)

Peter Opsvik heeft zijn eigen Noorse design studio, gelegen in het hart van Oslo.

Hij werkt daar samen met zeven collega’s. Hoewel het grootste deel van de basisbegrippen en ontwerpen van hem afkomstig zijn, blijft het een teamprestatie om de ruwe ideeen te verwerken tot kant en klare stijlvolle en ergonomische producten.

De studio heeft een grote passie voor het ontwerpen van producten die een oplossingen kunnen bieden voor de hedendaagse (zit) problemen. De belangrijkste doelstellingen meubelontwerp, interieur design, ergonomie, milieu-gerichte oplossingen, engineering en communicatie. De studio werkt zowel zelfstandig als in nauwe samenwerking met grote fabrikanten, zoals Hag en Stokke.

In het begin werkt men met de prototypes van ontwerpen en/of technische oplossingen welke steeds aangepast worden tot het idee klaar is om te worden gepresenteerd voor een potentiële licentienemer. Peter Opsvik en zijn collega’s werken sinds 1974 voor HÅG . Hij heeft een actieve bijdrage geleverd aan het concept waarop HÅG zich momenteel baseert. Naast de vele HÅG stoelen is Opsvik ook bekend vanwege een aantal stoelen waaronder de Balans Vital kniestoel en de Capisco zadelstoel.