Back App, ergonomische stoel en trainingsapparaat.

Hoe 300 blikjes Coca Cola uw rugpijn kunnen reduceren.

Heel simpel; BackApp 2.0
cocacola blikje leeg op straatHet gegoten onderstel van BackApp 2.0 is namelijk gemaakt van gerecycled aluminium (300 frisdrank blikjes). Dit onderstel vormt de basis van deze balansstoel. Om het milieu verder te ontzien is het onderstel tegenwoordig gepolijst of voorzien van een poedercoating in plaats van verchroomd. De poedercoating is in de kleuren grijs (RAL9006) of Anthraciet (RAL 7021) leverbaar.

Balansstoel_BackApp 2.0_Grijs onderstel_Rode zitting_Rode bal_1008A3096-9006-0Dynamisch zitten

De rode bal onder de basis zorgt ervoor dat de stoel constant in onbalans is. Door de balansring worden de bewegingen gedempt en blijven makkelijk controleerbaar. De onbalans van de stoel kunt u met de rode bal instellen. Hoe verder u de bal uitdraait, hoe meer de stoel in onbalans is. BackApp is de regisseur van de beweging en u controleert, dat maakt zitten op BackApp dynamisch!

Betere lichaamshouding

Op BackApp zit u in een open zithoek (ca. 135°). Hierdoor is uw bekken iets naar voren gekanteld en kan uw rug, in ontspannen toestand, de natuurlijke S-vorm aannemen.
Deze houding is het minst belastend voor uw rug en dus verkleind u de kans op blessures.
Bovendien heeft uw buik in deze houding meer ruimte waardoor uw ademhaling en spijsvertering beter functioneren. Zuurstofrijk bloed wordt aangevoerd, terwijl afvalstoffen worden afgevoerd. U voelt u fit en presteert beter.

Sterkere rug door zitten

core-muscle-anatomyZittend op BackApp plaatst u uw voeten op de ring en balanceert u vrij in alle richtingen op de rode afstelbare bal.  Omdat u verder geen contact heeft met de vloer, gebruikt u ongemerkt uw romp ondersteunende spieren om uw balans te vinden.  Uw romp ondersteunende spieren worden sterker en vormen als het ware een spierkorset om uw wervelkolom. Uw rug wordt sterker!

Nodigt uit tot…

Deze manier van zitten gaat het beste in combinatie met een zit/sta tafel.

Zithouding op BackApp 2Doordat u vanaf de hogere zitpositie makkelijker opstaat, nodigt de stoel uit om van houding te veranderen en de functie van de zit/sta tafel daadwerkelijk te gebruiken.  Veranderen van houding is beweging.  Beweging zorgt ervoor dat je meer calorieën verbruikt en de kans op obesitas afneemt.  Bovendien zorgt (spier)beweging voor een betere circulatie van het vet absorberende enzym “Lipase”, hierdoor neemt de kans op hart en vaatziekte af.  Door te bewegen worden bloedsuikers verbruikt, hierdoor wordt de ontwikkeling van diabetes tegengegaan.

Bewegen is goed, ook op de werkplek!

BackApp, de enige goede zitoplossing die uw rug versterkt en fysieke inactiviteit op de werkplek tegengaat.

Op BackApp zit u in een goede houding, bent u actief en voelt u zich fitter. Hierdoor zal uw productiviteit toenemen.Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mensen met lage rugklachten minder last hebben door gebruik te maken van BackApp.

BackApp, anders dan alle andere stoelen

woman-chairHet unieke aan Back App is dat u uw voeten op de voetenring plaatst in plaats van gefixeerd op de vloer. Dit maakt dynamisch zitten mogelijk, u bent constant in beweging en blijft in balans door (onbewust) uw rugspieren te gebruiken. Bij BackApp bepaalt de stoel de beweging en u controleert deze door uw rompspieren te gebruiken. Bij alle andere stoelen waar u uw voeten gefixeerd op de grond heeft staan, bepaalt u de beweging. Beweegt u niet, dan doet de stoel ook niets! ……U weet wat de gevolgen kunnen zijn.

BackApp Wheels

BackApp WheelsVoor diegene die mobiliteit op de werkplek belangrijk vinden is BackApp (achteraf)  op te waarderen met de optionele BackApp Wheels. Het comfort en werking van het oorspronkelijke model blijft behouden, maar met de mogelijkheid om U op de stoel horizontaal voort te bewegen.

U plaatst de BackApp eenvoudig los op de BackApp Wheels.
De BackApp Wheels is geschikt voor BackApp Office en de nieuwe BackApp 2.0.

Inzetbaarheid

  • Zit/Sta werkplekken.
  • Dynamisch vergaderen > Zit/Sta vergadertafel i.c.m. BackApp = veel productiever.
  • Flexwerken > Zit/Sta tafel + BackApp (eenvoudig individueel in te stellen)
  • Klachten waarbij spieropbouw van de romp ondersteunende spieren gewenst is, zoals:
  • bekkeninstabiliteit, na een lage rughernia.