Wilkhahn – Stijlvolle ergonomie

Sedentair gedrag

Door de jaren heen zijn we veranderd van actieve mensen in sedentaire mensen. In ons verre verleden waren we dagelijks continu in beweging: we moesten jagen en voedsel verzamelen om te voorzien in ons levensonderhoud. Heden ten dagen zitten we de nodige uren achter ons bureau, aan onze tafels en op de bank. We hebben een bewegend bestaan verruild voor een statisch bestaan!

Lange tijd zijn beeldschermwerkers ondersteund in deze statische houding. Bureaustoelen werden niet ontworpen met het oog op beweging en afwisseling. Daarmee werd een probleem in de hand gewerkt: een groot deel van de klachten die kantoorwerkers ervaren vinden hun oorzaak in een gebrek aan beweging.

 

Ergonomie met een mooie vormgeving

Bij Wilkhahn is men er al lang van overtuigd dat bewegend zitten de sleutel is naar een gezondere werkdag en dat is terug te zien in Wilkhahn meubilair. Wilkhahn maakt bureaustoelen die driedimensionaal bewegen. Beweging, duurzaamheid en design zijn kernwaarden die dit merk hoog in het vaandel heeft staan. Wilkhahn streeft naar producten die hoog scoren op ergonomie én op vormgeving. Om dit doel te bereiken werkt Wilkhahn samen met onderzoekers en architecten wereldwijd die deze waarden delen. Wilkhahn zorgt ervoor dat het design altijd modern en eigentijds is. Dit is een van de manieren waarop dit merkt streeft naar duurzaamheid. Modern, eigentijds meubilair wordt langdurig gebruikt, omdat de vormgeving qua stijl lang meegaat.

Varianten

Wij hebben van Wilkhahn twee productfamilies in ons assortiment. De Wilkhahn ON en de Wilkhahn Neos. Via de onderstaande links vindt u meer informatie over beide productlijnen.

Wilkhahn ON

Trimension® technologie

De Wilkhahn ON is de eerste bureaustoel waarin het is gelukt om middels Trimension® technologie driedimensionale flexibiliteit met ons lichaam te synchroniseren. De Wilkhahn ON beweegt niet zoals vele andere bureaustoelen alleen recht naar achteren, maar ook diagonaal. Deze Trimension® technologie vormt de kern van deze bureaustoel. Het systeem bestaat uit een gecoördineerde interactie van een tweedelig mechanisme in combinatie met een zeer flexibel zit- en rugontwerp (Flexframe®) en de Fiberflex-achteromslag. Trimension® zorgt voor een bewegelijkheid die natuurlijk aanvoelt: de stoel volgt uw bewegingen en zorgt ervoor dat u altijd in balans zit. Immers: uw lichaamszwaartepunt blijft altijd tussen de scharnierende delen.

 

Duurzaam ontwerp

Bij het ontwerp van de Wilkhahn ON is vanaf het eerste moment rekening gehouden met duurzaamheid. Het design van de Wilkhahn ON is ten eerste tijdloos en kan daardoor lang meegaan. Wanneer het moment dan toch is aangekomen dat de stoel niet langer mee kan gaan, kan maar liefst 96% van de bureaustoel worden gerecycled.

 

Bekijk hier de productpagina.

Wilkhahn Neos

Niets zo divers als mensen

De Wilkhahn Neos is een bureaustoel die voor een divers publiek geschikt is. Grotere mensen, kleinere mensen, lichtere mensen of zwaardere mensen: de Wilkhahn Neos kan het hebben. Deze bureaustoel biedt comfort in combinatie met gemak.

 

Beweging

Niet zitten op zich, maar stilzitten is het probleem. Bewegend zitten is hierin de sleutel. De Wilkhahn Neos stimuleert beweging, wat positief is voor uw spieren, metabolisme en bloeddoorstroming. Uw natuurlijke bewegingsdrang wordt beantwoord. In de Wilkhahn Neos is een synchroonmechaniek verwerkt: de rugleuning beweegt mee wanneer u er tegenaan leunt of weer naar voren beweegt.

 

Stijlvol design

Alle functies van de Wilkhahn Neos zijn verwerkt in een subtiel, aansprekend uiterlijk met een duidelijke, voor zichzelf sprekende vormgeving. Zo biedt de Wilkhahn Neos niet alleen gemak en comfort, maar ook een stijlvol design. Esthetiek en ergonomie gaan hand in hand.

 

Klik hier voor de productpagina.

Wat paramedici waarderen aan Wilkhahn bureaustoelen:

  • Wilkhahn bureaustoelen stimuleren tot beweging tijdens het zitten
  • Bewegen met het lichaam mee. Wilkhahn ON ook diagonaal.
  • Degelijke bureaustoelen

De bureaustoelen die u via de bovenstaande links kunt vinden zijn steeds de basisvariant van de stoel, oftewel de versie waar nog geen opties aan zijn toegevoegd. Enkele mogelijke opties die Wilkhahn u bijvoorbeeld biedt qua variaties aan uw bureaustoel zijn:

  • Andere (kleuren) stoffering
  • Andere kleuren frames

Mocht u een bureaustoel willen met speciale opties zoals hierboven vermeldt, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen, of ons te bellen via 045 546 66 40.