Vitabit

Er zijn veel sensoren op de markt die u kunt gebruiken om uw gezondheid in de gaten te houden. Dergelijke sensoren geven u bijvoorbeeld informatie over het aantal stappen dat u heeft gezet, de afstand die u heeft afgelegd of de calorieën die u heeft gebruikt. VitaBit werkt anders dan alle andere activiteiten- en gezondheid trackers: het geeft inzicht in hoeveel u zit.

Bekijk product

Sedentair gedrag voorkomen

VitaBit geeft u informatie over uw sedentaire gedrag. Aan de hand van VitaBit krijgt u informatie over hoe lang u zit, staat en loopt. U kunt de duur en verdeling zien over de gehele dag, maar ook over een aantal uur. Zo kunt u uw sedentaire gedrag inzichtelijk maken.

VitaBit Sensor

VitaBit werkt aan de hand van een kleine sensor die u in uw broekzak met u meedraagt. Draagt u een rok of jurk? Geen probleem: aan de hand van een bijgeleverde magneet bevestigt u VitaBit met gemak aan het textiel.

De sensor meet niet wat u doet, waar u bent of met wie u bent. Alleen of u zit, staat of loopt. Dit doet VitaBit aan de hand van een unieke intern sit/ stand detectie algoritme. Bovendien is de VitaBit sensor zeer licht, compact en robuust. De sensor is stof- en waterafstotend. Wanneer u de sensor in 1,5 uur heeft opgeladen, gaat hij maar liefst 90 dagen mee. De sensor biedt een hoop gemak, wat het gebruik van VitaBit vergemakkelijkt en stimuleert.

Het VitaBit Coaching Programma

VitaBit heeft een coaching portal, waarin het mogelijk is om niet alleen uzelf, maar ook anderen te coachen. Zo kunt u een eigen interventieprogramma maken. Op deze manier kunt u inzicht verkrijgen, doelen stellen en medewerkers vergelijken. VitaBit voorziet u hiertoe van inzichtelijke statistieken, welke u bovendien kunt exporteren naar Microsoft Excel. Op deze manier kunnen er bijvoorbeeld groepstoernooien worden gehouden met een afdeling; wie zijn/haar houding het beste varieert, gemeten aan de hand van de eigen VitaBit sensors. De kracht van VitaBit is user-engagement. Samenwerken om het doel te bereiken is hierin een belangrijk aspect. Zo kunt u met hele groepen mensen streven naar een actievere werkdag. Naast dit aspect is er ook 1 op 1-coaching mogelijk.

VitaBit gebruikers worden gemotiveerd aan de hand van een gegeven VitaBit Score: des te meer iemand zijn of haar houding varieert tussen de drie componenten, des te hoger de VitaBit Score.  Het is voor medewerkers mogelijk om anoniem deel te nemen aan VitaBit voor niet-coaching doeleinden.

Heeft u vragen over dit product? Neem gerust contact met ons op!