Onderarmsteunen

Uw armen wegen ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Wanneer uw armen niet of onvoldoende ondersteund worden tijdens het beeldschermwerken, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw zithouding: uw armsteunen stimuleren u om een rechtop zittende houding aan te nemen. Wanneer deze steun mist gaat men al snel onderuit zakken om de armen op de armleggers te laten rusten. Zo ontstaat een gebolde, ‘ronde’ houding in uw rug, waardoor de kans op het krijgen van klachten aan uw (onder)rug aanzienlijk is. Te hoge armleggers kunnen zorgen voor een houding waarbij de schouders overdreven zijn opgetrokken, waardoor het krijgen van nek- en schouderklachten reëel zijn. Bij de juiste armondersteuning zijn uw schouders ontspannen en leunen uw armen in een hoek van 90° op de armondersteuning.

 

In de meeste gevallen zijn de armleggers van een goede ergonomische stoel voldoende om deze problemen te voorkomen. Soms voldoen de armleggers echter niet. In deze situaties is een onderarmsteun aan uw bureaublad de oplossing. In deze situatie dient u de armleggers van uw bureaustoel zodanig laag te zetten dat u deze onder uw bureaublad kunt schuiven. Er zijn ook situaties denkbaar waarin de armleggers van uw bureaustoel niet te gebruiken zijn, omdat u bijvoorbeeld staand werkt aan een zit-sta tafel. In dat geval kan een onderarmsteun eveneens de oplossing zijn.

Varianten

Wij hebben twee varianten onderarmsteunen. Onderstaand staat meer informatie over beiden en de link naar de productpagina’s:

ErgoProof Onderarmsteun Combi

Wanneer de armleggers van uw bureaustoel niet voldoen is de ErgoProof Armsteun Combi een prima oplossing om uw armen toch de nodige steun te bieden. Deze onderarmsteun is niet alleen te gebruiken aan een recht bureau, maar zelfs aan een bureau met ‘buikinham’ of diagonaal in een hoek van 90°. De onderarmsteun is 67 cm breed, waardoor hij breed genoeg is om u bij al uw taken letterlijk te ondersteunen. De ErgoProof Armsteun Combi heeft een toplaag van lycra en is opgevuld met schuim. Hierdoor is de armsteun zacht en zeer comfortabel. Doordat dit schuim is verwerkt op een harde onderlaag blijft de hij toch zeer stevig.

 

Klik hier voor de productpagina.

ErgoProof Onderarmsteun Combi Duo

De ErgoProof Armsteun Combi Duo is een onderarmsteun bestaande uit twee delen, waardoor deze armsteun zowel in breedte alsook in diepte versteld kan worden. U kunt uw armondersteuning op deze manier breder of smaller maken, precies zoals u dit prefereert. Deze onderarmsteun is geschikt voor gebruik aan gebogen bureaus. De toplaag van de ErgoProof Armsteun Combi Duo is vervaardigd uit lycra. De onderarmsteun is opgevuld met schuim. Hierdoor is de armsteun prettig zacht en zeer comfortabel. Onder deze schuimlaag is een harde ondergrond verwerkt, zodat de armsteun stevig is.

 

Klik hier voor de productpagina.