Lumo Lift Houdingssensor

Lumo Lift is een kleine houdingssensor, die u helpt om bewust te worden van uw zithouding. Lumo Lift is gekoppeld aan een gratis app die zowel beschikbaar is voor Android als IOS. Door het dragen van de Lumo Lift sensor krijgt u via de sensor feedback wanneer u sloucht (voorovergebogen zit of onderuit zakt). Deze feedback is in de vorm van een kort trilsignaal. Op deze manier coacht Lumo Lift u om een gewoonte te maken van een ergonomische, rechtop zittende houding. Wanneer u Lumo lift aanschaft, ontvangt u de sensor, oplader en twee magneten in de kleuren zilver en zwart.

 

In 4 stappen naar een betere houding

Lumo Lift werkt zeer eenvoudig aan de hand van 4 stappen:

Verbinden

Om met Lumo Lift aan de slag te gaan moet u een account maken op de online omgeving van Lumo Lift. Alhier zal uw Lumo Lift sensor worden gekoppeld aan uw account.

Dragen

Aan de hand van een magneet kunt u vervolgens de sensor bevestigen aan uw kleding, ter hoogte van uw sleutelbeen. Dit kan op een shirt, maar bijvoorbeeld ook op een bh-bandje. Door de magneet blijft de sensor als vanzelf zitten en heeft u er verder geen omkijken naar.

Waarnemen

Nu kan d Lumo Lift sensor zijn werk gaan doen en registreren of u rechtop zit of sloucht. Wanneer u dreigt te slouchen krijgt u een trilsignaal. Hierbij stelt u vooraf aan het gebruik een nulpositie in (terwijl u een rechtop zittende houding aanneemt).  Zo kan de sensor vervolgens het verschil meten tussen deze rechtop zittende houding en een onderuitgezakte houding.

Verbeteren

Door steeds feedback te krijgen wanneer u sloucht, kunt u zichzelf steeds corrigeren. Op deze manier helpt Lumo Lift u op weg naar een ergonomische, rechtop zittende zithouding.