iPad- en Tablethouders

Tablets en smartphones zijn ideaal om even snel tussendoor de mail te checken, het nieuws bij te houden en social media te bekijken. Deze devices zijn uitermate geschikt voor de bedrijvigheid tussendoor. Het grote nadeel aan het gebruik van deze devices is de houding die ermee gepaard gaat. Men kijkt continu naar beneden, wat op den duur belastend is voor de spieren in de nek en schouders. Een tablethouder zorgt ervoor dat u uw tablet en smartphone ergonomisch kunt gebruiken.

Bekijk aanbod in shop

De tabletnek en iPadschouders

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het hoofd en de nek meer gebogen zijn bij het gebruik van tablets en smartphones dan bij computers of laptops. Langdurig uw hoofd naar voren buigen kan leiden tot nek- en schouderklachten. Verder is bekend dat het constant vasthouden van een tablet een statische spierspanning in de arm, pols en hand geeft. Dit kan leiden tot RSI/KANS-achtige klachten. Deze devices moeten bij voorkeur ondersteund worden, zodat vasthouden niet nodig is. De ondersteuning moet een juiste kijkhoek mogelijk maken, zodat nekbelasting tot een minimum beperkt is.
Mukava gebruik voorbeelden Ergonomiespecialist
Mukava gebruiken voorbeelden 2 Ergonomiespecialist

Een tablet vasthouden kan leiden tot klachten

Het bedienen van tablets vereist dat men het device in de hand neemt en de arm continu tegen de zwaartekracht omhoog houdt om te navigeren. Dat zorgt voor een verhoogde spieractiviteit in de schouders (Shin e.a., 2011). Door dit lang en vaak te doen, ontstaat op den duur overbelasting, met als gevolg fysieke klachten.

Een tablethouder is de oplossing!

Door het gebruik van een tablethouder worden uw nek en schouders niet langer in een niet-neutrale positie belast. U hoeft de tablet niet langer vast te houden, maar kunt de tablet of smartphone handsfree gebruiken. Zo is de belasting voor uw nek een stuk minder: u hoeft minder ver naar beneden te kijken om het scherm te kunnen zien. Door het gebruik van een tablethouder is het werken met een tablet of smartphone een stuk gezonder en verantwoorder!

Met een Mükava tablet- en smartphonehouder kunt u overal ergonomisch gebruik maken van uw tablet of smartphone: op de bank zit, in bed, op het aanrecht. U kunt met dit product zelfs ergonomisch boeken lezen! We hebben ze in een tafelvariant (zie foto) en een variant met voet.

Heeft u nog vragen? Of heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?