iPad- en Tablethouders

Tablets zijn vooral bedoeld om overal te kunnen werken aan kleine documenten, e-mails te lezen en beantwoorden, uw agenda te beheren, het nieuws bij te houden, social media, foto’s en video’s te bekijken, te surfen op het internet, spelletjes te spelen en een boek te lezen. Kortom, de tablet is vooral voor alle bedrijvigheid tussendoor en onderweg. Eigenlijk kan een tablet gezien worden als het middelpunt van uw apparatuur: het zit net tussen de smartphone en de computer of laptop in en u kunt de tablet overal mee naartoe nemen. Vaak is het ook eenvoudig om tussen verschillende apparaten te synchroniseren. In onze optiek heeft het dus geen zin om de tablet uit te bereiden met bijvoorbeeld een externe muis en toetsenbord, gezien hij hier simpelweg niet voor is bedoeld.

 

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het hoofd en de nek meer gebogen zijn bij het gebruik van tablets dan bij computers of laptops. Langdurig uw hoofd naar voren buigen kan leiden tot nekklachten. Verder is bekend dat het constant vasthouden van een tablet een statische spierspanning in de arm, pols en hand geeft. Dit kan leiden tot RSI/KANS-achtige klachten. De tablet moet bij voorkeur ondersteund worden zodat vasthouden niet nodig is, waarbij de ondersteuning de juiste kijkhoek mogelijk maakt, zodat nekbelasting tot een minimum beperkt is.

Uit observaties van medewerkers die langer met touchscreens werken blijkt dat het touchscreen in een hellend vlak staat. Volgens Shin e.a. (2011) van de University of Buffalo veroorzaakt het werken met een touchscreen op die manier meer spieractiviteit in de nek en schouder omdat de hand naar locaties beweegt die hoger liggen. Dergelijke werkwijze vereist een andere armondersteuning dan nu gebruikelijk is. Onderzoek van Zhu e.a. (2011) toont aan dat met armondersteuning de spieractiviteit en discomfort lager zijn. Hedge e.a. (2011) wijst op het belang van armondersteuning. Hij deed onderzoek bij 1504 gebruikers en concludeerde dat bij de juiste armsteunen de klachten in de schouder significant afnemen. Het percentage medewerkers met klachten aan de rechterschouder bijvoorbeeld nam af van 29 % bij uitvoering van de werkzaamheden zonder armsteun naar 21% bij gebruik van een armsteun.

De oplossing: een tablethouder!

Door het gebruik van een tablethouder worden uw polsen niet langer in een niet neutrale stand belast. In tegendeel: uw polsen steunen op de houder en kunnen een natuurlijke, neutrale positie aannemen. Op deze manier is er geen overmatige belasting voor uw polsen door overstrekking. U hoeft de tablet bovendien niet langer vast te houden. Ook zorgt het gebruik van een tablethouder ervoor dat het scherm op de juiste hoogte en in de juiste hoek gezet kan worden. Zo is de belasting voor uw nek een stuk minder: u hoeft minder ver naar beneden te kijken om het scherm van uw tablet te kunnen zien. Door het gebruik van een tablethouder is het werken met een tablet een stuk gezonder en verantwoorder!

 

De tablethouders in ons assortiment zijn onderling zeer verschillend. Wij hebben ‘traditionele’ tablethouders, zoals de ErgoProof Slate tablethouder hiernaast afgebeeld. Deze tablethouder zorgt er -zoals hierboven beschreven- voor dat u een natuurlijke, neutrale houding kunt aannemen tijdens het werken met uw tablet. U hoeft de tablet niet vast te houden en verminderd de kans op het krijgen van RSI-/KANS-klachten. De ErgoProof Slate heeft een zeer licht gewicht (slechts 225 gram), is ultradun (18 mm) en is instelbaar in 5 hoeken. U kunt bovendien uw tablet opbergen in de ErgoProof Slate tablethouder. Alle knoppen en aansluitingen blijven hierbij beschikbaar. De ErgoProof Slate is bekroond met de Fira Ergonomic Excellence Award. Klik hier voor de productpagina van de ErgoProof Slate.

 

 

Naast deze traditionele tablethouder hebben wij ook een geheel nieuw, innovatief product waar u uw tablet op kunt leggen, maar ook laptops, smartphones en boeken:

Mükava!

Klik hier voor meer informatie.