Verticale muizen

Een verticale muis zorgt door de vorm van de muis per definitie voor een neutrale houding van uw onderarm. Wanneer u uw arm en hand ontspant, nemen deze een houding aan waarbij de hand verticaal staat (gelijk als bij handen schudden). Wanneer we echter een standaard muis gebruiken, zorgen we ervoor dat we een houding aannemen waarbij de handpalm omlaag wijst. Deze niet-neutrale houding nemen we vaak uren per dag aan. Een verticale muis voorkomt het ontstaan van overmatige spierspanning.

 

Bijkomend voordeel is dat dit soort muizen voorkomt dat u tijdens het muizen onbewust de muis steeds verder weg duwt en onderuit gaat hangen (slouchen). Dat is iets dat we vaak zien bij het gebruik van standaard muizen. Wanneer de muis dichter bij het lichaam wordt geplaatst, is dit minder belastend voor de nek en schouders  Omdat een verticale computermuis qua functionaliteit hetzelfde werkt als een standaard computermuis, wordt de productiviteit niet nadelig beïnvloed. U zult snel wennen aan het gebruik van een verticale muis.

 

Doordat het gebruik van een verticale muis alleen maar voordelen en zo goed als geen nadelen biedt raden wij het gebruik van een verticale muis aan! 

 

Via de onderstaande links gaat u naar de productpagina’s van de verschillende verticale muizen:

Draadloze verticale muizen

ErgoProof ManuShape, Rechtshandig

De ErgoProof ManuShape is een ergonomische, verticale muis met ronde vormen die de contouren van uw hand perfect volgt. De vorm van deze muis is geïnspireerd op de vormen van de hand. Hierdoor ligt de muis zeer prettig in de hand. Doordat de muis verticaal staat, voorkomt u spierspanning tijdens het muizen. U houdt uw hand immers in een neutrale, ontspannen stand. Doordat deze muis relatief ronder is dan andere verticale muizen (minder spits gevormd) ervaren veel gebruikers deze computermuis als zeer prettig. De muis is voorzien van 6 knoppen. De snelheid waarmee uw cursor over uw beeldscherm beweegt (DPI) kunt u zelf instellen. De muis is draadloos en oplaadbaar. Na het laden kunt u weer een maand ertegenaan met deze muis!

 

Klik hier voor de productpagina.

ErgoProof Verticale Muis Draadloos, Rechtshandig

Zoals de naam al aangeeft betreft dit product de draadloze, verticale ErgoProof muis voor rechtshandigen. Met dit model bent u van alle gemakken voorzien: de muis is draadloos, waardoor u geen last heeft van een extra kabel over uw bureau. Daarbij is deze muis laser gestuurd. Dit houdt in dat de muis op meer verschillende oppervlakken te gebruiken is dan een optische muis (textiel, glas, etc.) en dat de muis accurater is.

Dit model heeft 3 knoppen, waarmee alle basisfuncties gedekt zijn. De vorm van de muis zorgt voor opvulling van uw handpalm, waarbij uw vingers ontspannen kunnen rusten op de muis. Deze muis wordt geleverd met een kleine USB adapter die u in de USB-poort in de computer steekt. Deze adapter verbindt zich vervolgens met uw muis en u kunt aan de slag: Plug&Play. De muis is CE/FCC en RoHS gecertificeerd en is beschikbaar in de kleur zwart.

 

Klik hier voor de productpagina.

Evoluent 4 De Lux Wireless, Rechtshandig

De Evoluent 4 De Lux Wireless, Rechtshandig is de Evoluent variant die u het meeste gemak biedt. U heeft bij deze variant geen kabel, waardoor deze variant nog meer comfort biedt. Kenmerkend aan Evoluent 4 muizen is de hoge vorm. Dit zorgt ervoor dat uw hand het tafelblad niet raakt. Ook hebben Evoluent 4 muizen een veelheid aan knoppen, welke naar eigen wens en inzicht instelbaar zijn. U kunt deze muis gebruiken door de USB-adapter op uw computer aan te sluiten. De Evoluent 4 Draadloze Verticale Muis is de Evoluent 4 variant die het meeste comfort biedt, doordat u geen last heeft van kabels die over uw bureau lopen. Door middel van een USB-adapter kunt u deze muis makkelijk met uw computer verbinden. Zoals alle Evoluent 4 varianten kenmerkt deze muis zich door de hoge vorm (waardoor uw hand het tafelblad niet raakt) en een veelheid aan zelf instelbare knoppen.

 

Klik hier voor de productpagina.

Evoluent 4 De Lux Small Wireless, Rechtshandig

De Evoluent 4 De Lux Small Wireless, Rechtshandig is een kleinere muis voor kleinere handen. Wanneer uw hand kleiner is dan 178 mm, zou u kunnen overwegen om voor deze muis te kiezen. Het is belangrijk dat de muis u prettig in de hand ligt en dat u niet het gevoel heeft dat de muis u te groot is en/of dat u lastig bij de knoppen komt. Evenals de andere Evoluent 4 varianten is deze muis relatief hoog qua vorm. Waar de pinkzijde van uw hand het bureau normaal al snel raakt, zal dat bij een Evoluent 4 niet gebeuren. Een ander kenmerk van dit type muis is de veelheid aan knoppen die u naar eigen wens en inzicht kunt instellen.

 

Klik hier voor de productpagina.

UniMouse Contour, Draadloos, Rechtshandig

De UniMouse Contour is een verticale muis waarbij u de helling en het duimplateau zelf kunt instellen voor het meest comfortabele muisgevoel. Er is in dit ontwerp gekomen tot een mooie balans tussen comfort en ergonomie. De helling van de muis (de mate waarin de muis verticaal staat) is traploos instelbaar van licht hellend (35°) tot zeer hellend (70°). De UniMouse is voorzien van maar liefst 7 knoppen, waarbij er een derde middelste muisknop is verwerkt. De klikknoppen zijn verlengd, waardoor u kunt klikken met uw gehele vinger. Deze muis is geschikt voor personen met gemiddelde tot grote handen. Bovendien is de muis draadloos, wat het muiscomfort vergroot. Deze muis is de winnaar van de Reddot Award 2018.

 

Klik hier voor de productpagina.

HE Pro Verticale Muis Premium Draadloos, Rechtshandig

Kenmerkend aan de HE Pro Verticale Muis Premium Draadloos is de prettige handpalmsteun die ervoor zorgt dat uw hand niet langer over uw bureaublad schuift. Daarbij is deze muis voorzien van 5 ‘light click’ knoppen (incl. scrolwiel met klikfunctie), die het muiscomfort vergroten. De muis is Plug&Play, waardoor u direct na het insteken van de muis ermee aan het werk kunt.

 

Klik hier voor de productpagina.

DXT Precision Mouse Draadloos

De DXT Precision Mouse Draadloos combineert de positie die uw hand en arm aanneemt van een verticale muis met de greep van een pen. Door deze greep is het mogelijk zeer nauwgezet en secuur te kunnen werken. Het design van deze muis is zeer compact, wat er in resulteert dat de muis makkelijk mee te nemen is. De muis is universeel: zowel geschikt voor links- als rechtshandig gebruik, zowel geschikt voor grote als kleine handen. Hierdoor is de muis goed geschikt voor flexwerkplekken waar men een standaardmuis wil instellen. Deze muis is ontwikkeld door een team van specialisten, fysiotherapeuten en ergonomen. Het comfort wordt bovendien nog eens vergroot door het feit dat de muis draadloos is.

 

Klik hier voor de productpagina.

Bedrade verticale muizen

ErgoProof Verticale Muis Optical USB, Rechtshandig

De ErgoProof Verticale Muis Optical USB, Rechtshandig is een verticale muis, voorzien van 3 knoppen die alle benodigde basisfuncties dekken. De ergonomische vorm van de ErgoProof muis is zodanig dat hij de handpalm prettig opvult. Uw vingers kunnen rusten op de muis en er is een holling gecreëerd op de plek van uw duim, zodat ook deze op een prettige manier op de muis rust. De muis kan middels USB aangesloten worden. De muis is Plug&Play, waardoor u vervolgens direct aan de slag kunt. Deze muis is CE/FCC en RoHS gecertificeerd. De ErgoProof Verticale Muis Optical USB, Rechtshandig is beschikbaar in de kleur zwart.

 

Klik hier voor de productpagina.

Orthomouse

De Orthomouse heeft een speciaal ontwerp dat gebaseerd is op medische informatie. Door de rondingen en inkepingen in deze muis, geeft deze verticale muis uw hand de optimale rustpositie. Deze muis wordt geleverd met een aantal losse onderdelen waarmee u de vorm van de muis kunt aanpassen naar de vorm van uw hand. Door simpelweg het ene onderdeel los te klikken en het andere onderdeel vast te klikken verandert u met het grootste gemak de vorm van de muis. Zo vindt u altijd een fijne werkpositie voor uw hand.

 

Klik hier voor de productpagina.

Newtral 2 Gripless, Rechtshandig

De Newtral 2 Gripless ergonomische muis is gevormd op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van uw hand in ruststand: de muis is ontworpen aan de hand van EMG (elektromyogram) onderzoeken bij professionele computergebruikers die overbelastingsklachten ervoeren (zoals KANS of RSI). Zo is gekomen tot een stand van de hand waarin de minste spanning optreedt. Dat is de vorm van deze muis geworden. De accessoires die bij uw Newtral 2 Gripless worden bijgeleverd zijn middels magnetisme te bevestigen en los te halen. De accessoires zijn vervaardigd uit soft gel, zodat deze extra comfort bieden. De muisklik van deze muis worden afgestemd op het gewicht van uw vingers, waardoor er een zeer lichte klikaanslag ontstaat.

 

Klik hier voor de productpagina.

HandshoeMouse Child LC-BRT

De HandshoeMouse Child is een muis die speciaal is ontworpen voor kleine (kinder)handen. Deze muis is ontworpen op basis van de natuurlijke, ontspannen positie van kleine (nog niet geheel volgroeide) handen. Zo wordt het krijgen van klachten vermeden, zowel nu als in de toekomst. Deze muis is met name geschikt voor handen kleiner dan 15 cm.

 

Klik hier voor de productpagina. 

DXT Precision Mouse Bedraad

De DXT Precision muis combineert de arm- en handpositie van een verticale muis met de precisie-grip van een pen. Dit resulteert er in dat u zeer precies en accuraat kunt werken. Door het compacte design kun je de muis makkelijk overal mee naar toe nemen. De muis is in alle opzichten universeel, zowel geschikt voor links en rechtshandigen en geschikt voor grote en kleinere handen. Ideaal voor organisaties die flexwerken en willen standaardiseren op een muis. De DXT Precision Mouse is ontwikkeld door een team van specialisten, fysiotherapeuten en ergonomen.

 

Klik hier voor de productpagina.

Evoluent Standaard De Lux Bedraad, Rechtshandig

De Evoluent Standaard De Lux Bedraad, Rechtshandig is de basisvariant van de Evoluent De Lux verticale muizen. Deze muis heeft alle basisfuncties die een verticale ergonomische muis dient te hebben. De muis is voorzien van 2 knoppen en een scrolwiel. De hoogte van deze muis, in vergelijking met andere verticale muizen, is relatief hoog. Hierdoor raakt uw pink het tafelblad niet. Deze hoge vorm is kenmerkend voor Evoluent-muizen.

 

Klik hier voor de productpagina.

Evolution SRM EZ VS4

De Evolution SRM VS4 (Stress Relieving Mouse) is een lasergestuurde, verticale muis. De muis heeft 4 knoppen; twee knoppen voor uw wijs- en middelvinger, één scrol knop met klikfunctie en een knop onder uw duim. De knoppen zijn zodanig gepositioneerd dat uw vingers schuin naar beneden wijzen, zodat een ontspannen houding ontstaat in uw hand en arm. De Evolution SRM VS4 is met name geschikt voor mensen met kleine tot gemiddelde handen met een handbreedte tot ongeveer 8,8 cm.

 

Klik hier voor de productpagina.

Evoluent 4 De Lux Bedraad, Rechtshandig

De Evoluent 4 De Lux Bedraad, Rechtshandig is een verticale muis die in vergelijking met andere verticale muizen een hogere vorm heeft; uw hand komt wat verder van de tafel af. Door deze vorm komt uw hand (pinkzijde) niet in contact met uw tafelblad. De vorm van deze verticale muis vult uw handpalm geheel op. Een ander kenmerk van deze muis is de veelheid aan knoppen: de muis heeft maar liefst 5 knoppen die u geheel naar eigen inzicht qua functie kunt instellen.

 

Klik hier voor de productpagina.

Evoluent 4 De Lux Bedraad, Linkshandig

Deze Evoluent 4 muis betreft de linkshandige variant van dit type. Typerend aan een Evoluent 4 verticale muis is de hoge vorm: in vergelijking met andere verticale muizen komt uw hand bij deze variant verder van het tafelblad af. Hierdoor komt uw hand (pinkzijde) niet met uw tafelblad in contact. De handpalm wordt geheel opgevuld. Een Evoluent 4 muis biedt u veel verschillende knoppen die u naar eigen inzicht qua functies kunt instellen. Ook de snelheid waarmee de cursor over uw monitor beweegt (de gevoeligheid) is geheel instelbaar bij deze muis.

 

Klik hier voor de productpagina.

OysterMouse

De muis is -zoals de naam al aangeeft- uitklapbaar zoals een oester. De OysterMouse is de eerste computermuis die naar eigen wens en behoefte gekanteld kan worden aan de hand van 5 hellende posities. Zo kunt u de muis instellen naar een mate van kanteling die u prefereert en u kunt afwisselen tussen de verschillende posities. Tevens is de muis zowel links- alsook rechtshandig te gebruiken. Dit komt door het ontwerp van de muis, dat is namelijk voor beide kanten gelijk. Bovendien is deze computermuis de winnaar van de 2011 Ergonomic Award (NECE USA).

 

Klik hier voor de productpagina.

Wilt u meer informatie over ergonomische muizen in het algemeen of wilt u kijken naar andere categorieën ergonomische muizen? Klik dan op deze link!