Joystick en Penmuizen

Joystick en penmuizen brengen het voordeel met zich mee dat u, net zoals bij een verticale muis, uw hand verticaal kunt houden tijdens het muizen. Dit resulteert in een verminderde spierspanning in uw arm. Het nadeel van dit soort muizen is het feit dat de manier van muizen erg verschilt met ‘standaard muizen’.

Een joystickmuis beweegt u in zijn geheel (zoals een standaardmuis), echter zijn de bedieningsknoppen verwerkt bovenop en aan de hals van de joystick. De ‘stick’ zelf beweegt niet los van het onderstel. Zodoende bedient u de knoppen met andere vingers dan normaal (veelal uw duim). Een penmuis heeft wel een bewegende hals. Deze muis houdt u -zoals de naam al zegt- vast zoals een pen. Ook hier is het grote nadeel het feit dat het gebruik van dit soort muizen een geheel andere manier van muizen met zich meebrengt. Wanneer u eenmaal aan het gebruik van joystickmuizen en penmuizen gewend bent, zijn ze goed te gebruiken.

 

Wij hebben enkele joystickmuizen/ penmuizen in ons assortiment. Via de onderstaande links gaat u naar de productpagina’s.

Penclic Mouse VS2 Bedraad, Rechtshandig

De Penclic Mouse VS2 Bedraad bootst de grip na, zoals u ook een pen vasthoudt. Tijdens het schrijven met een pen houdt u uw hand en arm verticaal. Zo ook bij deze muis. Door deze houding ontstaat er een ontspannen positie met weinig spierspanning. Bovendien kunt u zeer accuraat en precies te werk gaan met deze muis: dat kunt u immers met een pen ook. Door de gripsoort kunt u zeer fijn motorisch werken. De Penclic Mouse USB is voorzien van 5 knoppen én een scrolwiel. Zo bent u van alle gemakken voorzien.

 

Klik hier voor de productpagina.

Penclic Mouse VS2 Draadloos, Rechtshandig

De Penclic Mouse simuleert de greep die u hanteert wanneer u schrijft met een pen. Wanneer u schrijft houdt u uw hand/arm verticaal, wat leidt tot een ontspannen muishouding. De pen wordt vastgehouden in een stabiele standaard. Door deze pengreep kunt u bovendien zeer accuraat muizen. Met een pen kan men immers ook zeer precies en accuraat te werk gaan. Deze muis is voorzien van 5 knoppen en een scrolwiel. Doordat de Penclic Mouse draadloos is, biedt deze variant nog meer comfort: u heeft geen last van kabels.

 

Klik hier voor de productpagina.

3M Opti Ergo Verticaal

De 3M Opti Ergo Verticaal is een verticale muis, voorzien van een joystick. De greep om de joystick zorgt voor bewezen minder spierspanning en een groter comfort tijdens het muizen. De klikfuncties zijn bij deze muis verwerkt bovenop de joystick, waardoor u deze met uw duim bedient. U beweegt de cursor over het scherm door de muis over de ondergrond te bewegen: de joystick zelf beweegt niet. Scrollen doet u door middel van een enkele klik. U kunt met deze muis direct aan de slag: de muis is Plug&Play.

 

Klik hier voor de productpagina.

Wilt u meer informatie over ergonomische muizen in het algemeen of wilt u kijken naar andere categorieën ergonomische muizen? Klik dan op deze link!