Joystick en Penmuizen

Joystick en penmuizen brengen het voordeel met zich mee dat u, net zoals bij een verticale muis, uw hand verticaal kunt houden tijdens het muizen. Dit resulteert in een verminderde spierspanning in uw arm. Het nadeel van dit soort muizen is het feit dat de manier van muizen erg verschilt met ‘standaard muizen’.

Een joystickmuis beweegt u in zijn geheel (zoals een standaardmuis), echter zijn de bedieningsknoppen verwerkt bovenop en aan de hals van de joystick. De ‘stick’ zelf beweegt niet los van het onderstel. Zodoende bedient u de knoppen met andere vingers dan normaal (veelal uw duim). Een penmuis heeft wel een bewegende hals. Deze muis houdt u -zoals de naam al zegt- vast zoals een pen. Ook hier is het grote nadeel het feit dat het gebruik van dit soort muizen een geheel andere manier van muizen met zich meebrengt. Wanneer u eenmaal aan het gebruik van joystickmuizen en penmuizen gewend bent, zijn ze goed te gebruiken.

Bekijk aanbod

De verschillende varianten

Penclic Mouse VS2 Bedraad, Rechtshandig

Penclic Mouse VS2 Draadloos, Rechtshandig

3M Opti Ergo Verticaal

Wilt u meer informatie over ergonomische muizen in het algemeen of wilt u kijken naar andere categorieën ergonomische muizen? Klik dan op deze link!

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?