Een centrische muis, is een muis die u voor u plaatst, waarbij u navigeert aan de hand van een in de muis verwerkte balk. Door deze balk te draaien en te schuiven verplaatst u uw cursor. Naast deze balk (waarmee u uiteraard kunt klikken) is een centrische muis voorzien van verscheidene knoppen zodat u voorzien bent van alle functionaliteiten.

Een andere soort muis die u recht voor u plaatst is een touchpad. Een touchpad om te gebruiken met uw computer is gelijk aan een touchpad zoals een laptop heeft, maar dan los zodat u dit kunt combineren met een computer.

 

Door de inzet van dit soort muizen zorgt u ervoor dat u tweehandig kunt muizen, waardoor u niet alleen muist met uw rechterhand (of linkerhand). Ook voorkomt u dat u uw muis weg kunt duwen en steeds verder weg muist, doordat deze muizen altijd midden voor u blijft liggen. Het nadeel van een centrische muis (en als u nooit met een laptop heeft gewerkt ook touchpads) is dat het gebruik van een centrische muis in het begin oefening vraagt om ermee te leren werken. Het is een heel andere manier van muizen die u onder de knie moet krijgen. Wij hebben een aantal centrische muizen/touchpads in ons assortiment. Het gros van deze centrische muizen zijn Mousetrapper centrische muizen. Onderstaand vindt u de andere centrische muis in ons assortiment.

CenterMouse ProTouch

De CenterMouse ProTouch combineert de laatste touch-technologie met tactiele toetsen. Het touchpad van deze muis is groot, waardoor u met het grootste gemak de cursor kunt verplaatsen, klikken, scrollen, inzoomen, etc. Al deze functies zijn ook verwerkt in toetsen. Deze muis is zowel links- als rechtshandig te gebruiken. Nog beter: deze muis is met beide handen gelijktijdig te gebruiken, waardoor eenzijdige belasting voorkomen wordt. De knoppen kunt u zelf instellen, waardoor het comfort vergroot wordt (links- en rechtsklikfuncties kunnen bijvoorbeeld omgewisseld worden). De muis is Plug&Play, dus u kunt na het insteken van de muis direct aan de slag.

 

Klik hier door de productpagina.

Wilt u meer informatie over ergonomische muizen in het algemeen of wilt u kijken naar andere categorieën ergonomische muizen? Klik dan op deze link!