Balansborden

Balansborden zorgen ervoor dat u beweeglijker kunt staan zonder last te krijgen van vermoeidheidsklachten aan uw benen. U staat dynamisch en houdt uzelf op het bord in balans. Op deze manier wordt de pompwerking van uw spieren vergroot en de doorbloeding gestimuleerd. Zo voorkomt u statische belasting en staat u langer. Wij hebben balansborden van twee verschillende merken, namelijk Back App 360 Balansborden en STEPPIE Balansborden. Onderstaand staan de kenmerken van de twee soorten balansborden beschreven.

Back App 360

Wanneer u gaat staan op het Back App 360 Balansbord zet u uw balansmotor aan! U verbetert uw houding en blijft in beweging. Back App 360 is anders dan alle andere balansborden. De mate van dynamiek kunt u bij dit balansbord namelijk makkelijk zelf instellen door te draaien aan de ronde knop aan de onderkant. De rubberen ring die aan de onderkant van het balansbord is verwerkt zorgt ervoor dat bewegingen gedempt worden en dat het balansbord niet kan omkiepen. Dat is wel zo veilig en comfortabel. Op de Back App 360 kunt u in alle richtingen balanceren en blijft u de gehele dag in beweging. De mechaniek in het Back App 360 Balansbord is gelijk aan de Back App 360 Balansstoel: bij beiden kunt u door een simpele draaibeweging de mate van dynamiek instellen.

Het Back App 360 Balansbord is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk licht grijs en donker grijs. Via de onderstaande links gaat u naar de productpagina’s van de twee soorten Back App 360 Balansborden:

Back App 360 Balansbord – Donkergrijs

Steppie

Het Steppie Balansbord laat u balanceren aan de hand van een gebolde onderkant. Door het staan op Steppie kunt u naar links en naar rechts balanceren.  Hierdoor blijft u in beweging. De bewegingen die u maakt op Steppie doen denken aan surfen, doordat dit zijdelings gaat. Met kleine bewegingen beweegt u heen en weer, waardoor uw rompondersteunende spieren in werking worden gezet. Uw spieren worden zo getraind. Het Steppie Balansbord is stabiel. De mate van dynamiek die dit balansbord u biedt kunt u niet instellen: de mate van de bolling aan de onderkant is niet verder in te stellen.

Het Steppie Balansbord is alleen verkrijgbaar in de kleur donkergrijs. Via de onderstaande link gaat u naar de productpagina van het Steppie Balansbord:

Steppie Balansbord

Ergotherapeuten en fysiotherapeuten zijn fan, want:

  • Dynamisch staan is gezonder
  • U stimuleert de doorbloeding
  • U staat comfortabeler en dus langer
  • Scandinavische producten; kwaliteit gegarandeerd

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?