Balansborden en sta-matten

Langdurig stilstaan leidt al snel tot pijnlijke of vermoeide benen en voeten. Dat gevoel leidt er al snel toe dat we weer gaan zitten. Zonde, want we zitten al zoveel. We zitten te ontbijten, zitten in de auto, zitten op het werk en zitten ’s avonds op de bank… Terwijl lang en veel zitten helemaal niet goed voor ons is!

Met een balansbord of antivermoeidheid sta-mat wordt het staan een stuk comfortabeler. De statische druk wordt van uw benen gehaald en dat zorgt ervoor dat u langer staat. U maakt continu kleine microbewegingen. Deze producten dragen bij aan een gezonde, dynamische manier van werken!

Bekijk aanbod

Dynamisch staan

Door op een balansbord of antivermoeidheid sta-mat te staan, kunt u de druk van het staan op uw benen en voeten dynamisch verdelen over de beiden voeten. U beweegt onbewust wat meer naar links, wat meer naar rechts en maakt kleine microbewegingen. Zo houdt u het staan veel makkelijker vol.

 

Kiest u een sta-mat of balansbord?

Op een balansbord staat u actiever dan op een antivermoeidheid sta-mat. De bewegingen zijn groter, de bloedomloop wordt meer gestimuleerd en de belasting wordt nog meer over beide benen verdeeld. U houdt zichzelf in balans. De pompfunctie van de kuitspieren wordt meer in werking gesteld, waardoor vermoeidheid aan de benen en voeten verminderd.

Een antivermoeidheid sta-mat is een zacht, comfortabel oppervlak waar u op staat. Dit zorgt ervoor dat het staan minder belastend is, doordat de ondergrond waar u op staat niet langer hard is. De bewegingen die u op een sta-mat maakt zijn kleiner dan bij een balansbord.

Balansborden

Dynamisch staan

► Balanceren door disbalans onder het oppervlak
► Hard oppervlak, bewegelijke mechaniek
►  Grote bewegingsuitslagen

Vanaf €129,00

Sta-matten

Zachte oppervlakken om op te staan

► Staan op een zacht oppervlak
► Geen beweeglijke mechaniek, maar bewegen door vering
► Kleine bewegingsuitslagen

Vanaf €119,00

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze of heeft u vragen?