Balansborden en sta-matten

Langdurig zitten is ongezond. Het kan leiden tot chronische ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes, borstkanker, beroertes en vroegtijdig overlijden. Het menselijk lichaam is ook niet ontworpen om langdurig stil te zitten. Zitten is echter ingeslepen in onze leefstijl en vaak doen we dit onbewust: we eten zittend, we rijden zittend, we lezen zittend en we werken zittend aan ons bureau. Beeldschermwerk hoeven we echter niet zittend te doen. Er is feitelijk geen activiteit die we niet staand kunnen doen. Zittend en staand werken afwisselen is dan ook een oplossing in dit geheel.

 

Echter vinden mensen stilstaan vaak vermoeiend aan de benen en voeten. Dit zorgt ervoor dat de duur van het staand werken negatief wordt beïnvloedt en men weer gaat zitten.

 

De inzet van een balansbord of sta-mat biedt hierin uitkomst: door te staan op een balansbord of sta-mat maakt u tijdens het staan kleine microbewegingen. Door te bewegen tijdens het staan, wordt het staan niet langer vermoeiend en is het veel beter vol te houden. Balansborden en sta-matten zijn ideaal te combineren met zit-sta werkplekken.

 

Het verschil tussen beiden is het feit dat u op een balansbord actiever staat: u maakt grotere bewegingsuitslagen met uw benen. Een balansbord beweegt: het bord waar u op staat balanceert op de structuur eronder. Hierdoor houdt u uzelf -zoals de naam al aanduidt- in balans. De mate van disbalans is meestal instelbaar. Dit balanceren bevordert de doorbloeding en de pompwerking van uw beenspieren, waardoor uw benen minder vermoeid raken. Een sta-mat is een zacht, comfortabel oppervlak waar u op staat. Dit zorgt ervoor dat het staan minder belastend is, doordat de ondergrond waar u op staat niet langer hard is. De bewegingen die u op een sta-mat maakt zijn kleiner dan bij een balansbord.

 

Via de onderstaande links kunt u meer informatie krijgen over beiden:

Balansborden

Dynamisch staan

► Balanceren door disbalans onder het oppervlak
► Hard oppervlak, bewegelijke mechaniek
►  Grote bewegingsuitslagen

Vanaf €129,00

Sta-matten

Zachte oppervlakken om op te staan

► Staan op een zacht oppervlak
► Geen beweeglijke mechaniek, maar bewegen door vering
► Kleine bewegingsuitslagen

Vanaf €119,00