Kantoorstoel

 

De kantoorstoel dient te voldoen aan NEN-EN 1335.

Kantoorstoel Embody-2Een in hoogte verstelbare zitting, minimaal tussen 40 en 51 cm gemeten in het midden van de zitting in belaste toestand; de zitting zelf dient ten minste 38 cm. diep en 40 cm. breed te zijn; zitdiepte verstelbaarheid van de rugleuning tot de voorzijde van de zitting minimaal tussen 40 en 42 cm, de effectieve ondersteuning van het zitvlak over de zitdiepte is zo groot mogelijk.

Een rugleuning die tenminste 22 cm hoog is en voorzien is van een lendesteunvlak. Het lendesteunvlak dient ten opzicte van de zitting instelbaar te zijn tussen de 17 en 22 cm. het gedeelte van de rugleuning boven de lendensteun komt niet naar voren en hindert de schouderbladen niet. De hoogte vanaf de zitting tot bovenkant rugleuning is minimaal 36 cm.

De lengte van de armsteunen is minimaal 20 cm. (tenminste 10 cm afstand van de voorzijde armsteun tot voorzijde zitting); ze zijn in hoogte verstelbaar tussen 20 en 25 cm boven de stoelzitting; de breedte is minimaal 4 cm. Bij gebruik van een muis verdienen de armsteunen meer aandacht (breedte instelling tussen minimaal 46 en maximaal 51 cm).

Veilige en stabiele constructie (gasveer, 5 tenen);
Belangrijk is dat zowel de rugleuning als de zitting een kantelmechanisme heeft zodat het lichaam in alle posities ondersteund wordt.