Dynamostol

Logo Dynamostol

Wanneer u rugklachten ervaart van dien aard dat u niet langer op een gewone bureaustoel kunt zitten, is een Dynamostol zadelkruk een goede overweging. Dynamostol is een Deens bedrijf dat sinds 1984 kwalitatieve zadelkrukken maakt. Deze zadelkrukken zorgen ervoor dat u rechtop kunt zitten met een open zithoek (knieën lager dan de heupen), waardoor de wervelkolom een neutrale stand kan aannemen. Het motto van Dynamostol is ‘Sit Strong’: zitten op een Dynamostol zadelkruk zorgt ervoor dat uw rug, nek en schouders versterkt worden.

 

Wanneer te gebruiken?

Dynamostol krukken zijn in oneindig veel verschillende situaties te gebruiken: thuis, op kantoor, aan een receptiebalie, in een laboratorium, tandartskliniek, ziekenhuis: het kan allemaal. De Dynamostol is te bekleden met verschillende stofsoorten, alsook leer en kunstleer. Op die manier kan de kruk worden aangepast aan de eisen die de omgeving stelt (bv. qua hygiëne). Naast de bekleding is ook de hoogte van de krukken naar eigen wens aan te passen. Alle Dynamostolkrukken hebben een hoogteverstelling, echter zijn er verschillende gasliften met ieder een eigen verstelbereik. De benodigde hoogte hangt af van uw eigen lengte alsook de hoogte van het werkblad waar de kruk aan gebruikt zal worden.

Actief zitten

Zitten op een Dynamostol zadelkruk betekent actief zitten. Door de afwezigheid van een rugleuning houdt u zichzelf rechtop. Hierdoor bent u continu een klein beetje in beweging (microbewegingen) en staat uw interne kacheltje altijd aan.  Zo gaat u de risico’s die gepaard gaan met sedentair gedrag tegen en versterkt u uw rug, nek en schouders!

 

 

Dynamostol InCharge Flex

Dynamostol is het meest bekend om hun Dynamostol InCharge Flex (zie onderstaand). In deze zadelkruk wordt een uniek vormgegeven zadel gecombineerd met een innovatief bewegingsmechaniek. Deze combinatie maakt dat deze zadelkruk het ultieme samenspel biedt van een neutrale zithouding met bewegend zitten.

Varianten

Er zijn verscheidene varianten Dynamostol zadelkrukken. Via de onderstaande links vindt u meer informatie over de producten.

Dynamostol InCharge

De Dynamostol InCharge is een zadelkruk met een uniek vormgegeven zadel: in tegenstelling tot het gros van de zadelkrukken op de markt is de Dynamostol InCharge voorzien van een vrij plat zadel. Hierdoor is de zitervaring op dit zadel anders. Het zadel van de Dynamostol InCharge beweegt niet (in tegenstelling tot de InCharge Flex). Aan de achterzijde is deze zadelkruk voorzien van een metalen ring. Deze ring dient als handvat om de kruk makkelijk van A naar B te verplaatsen. Het design van de Dynamostol InCharge is klassiek en tijdloos, waardoor hij in ieder interieur en omgeving tot zijn recht komt.

 

Klik hier voor de productpagina!

Dynamostol InCharge Flex

De Dynamostol InCharge Flex is de meest dynamische kruk die Dynamostol biedt. Deze zadelkruk is gelijk aan de Dynamostol InCharge, met het verschil dat de InCharge Flex een bewegend zadel heeft. Het zadel kan in alle richtingen 11 graden kantelen. Hierdoor gebruikt u de rompspieren meer, doordat u microbewegingen maakt om uzelf rechtop te houden (balanceren). Hierdoor versterkt u de rompspieren des te meer.

 

Klik hier voor de productpagina!

Dynamostol ReForm

De Dynamostol ReForm ademt net zoals de InCharge de filosofie van Dynamostol: actief zitten, ergonomische zithouding en het versterken van spieren. De ReForm kenmerkt zich door het zadel dat in eerste opzicht doet denken aan een fietszadel. Het zadel van de ReForm beweegt echter meer mee met de contouren van het lichaam. Hierdoor ontstaat een stevige, comfortabele zitervaring. Doordat de ReForm ook een open zithoek faciliteert, zorgt de kruk ervoor dat u makkelijk actief en rechtop blijft zitten.

Het design van de Dynamostol ReForm is strak en mannelijke uitstraling. De kruk is verkrijgbaar met en zonder textielen hoes (op de foto links heeft de ReForm geen hoes).Door het weglaten van de hoes is de stoel beter te reinigen.

 

Klik hier voor de productpagina!