Dynamostol

Wanneer u rugklachten ervaart van dien aard dat u niet langer op een gewone bureaustoel kunt zitten, is een Dynamostol zadelkruk een goede overweging. Dynamostol is een Deens bedrijf dat sinds 1984 kwalitatieve zadelkrukken maakt. Deze zadelkrukken zorgen ervoor dat u rechtop kunt zitten met een open zithoek (knieën lager dan de heupen), waardoor de wervelkolom een neutrale stand kan aannemen. Het motto van Dynamostol is ‘Sit Strong’: zitten op een Dynamostol zadelkruk zorgt ervoor dat uw rug, nek en schouders versterkt worden.

Bekijk aanbod

Wanneer te gebruiken?

Dynamostol krukken zijn in oneindig veel verschillende situaties te gebruiken: thuis, op kantoor, aan een receptiebalie, in een laboratorium, tandartskliniek, ziekenhuis: het kan allemaal. De Dynamostol is te bekleden met verschillende stofsoorten, alsook leer en kunstleer. Op die manier kan de kruk worden aangepast aan de eisen die de omgeving stelt (bv. qua hygiëne). Naast de bekleding is ook de hoogte van de krukken naar eigen wens aan te passen. Alle Dynamostolkrukken hebben een hoogteverstelling, echter zijn er verschillende gasliften met ieder een eigen verstelbereik. De benodigde hoogte hangt af van uw eigen lengte alsook de hoogte van het werkblad waar de kruk aan gebruikt zal worden.

Actief zitten

Zitten op een Dynamostol zadelkruk betekent actief zitten. Door de afwezigheid van een rugleuning houdt u zichzelf rechtop. Hierdoor bent u continu een klein beetje in beweging (microbewegingen) en staat uw interne kacheltje altijd aan.  Zo gaat u de risico’s die gepaard gaan met sedentair gedrag tegen en versterkt u uw rug, nek en schouders!

 

Dynamostol InCharge Flex

Dynamostol is het meest bekend om hun Dynamostol InCharge Flex (zie onderstaand). In deze zadelkruk wordt een uniek vormgegeven zadel gecombineerd met een innovatief bewegingsmechaniek. Deze combinatie maakt dat deze zadelkruk het ultieme samenspel biedt van een neutrale zithouding met bewegend zitten.

De verschillende varianten

Dynamostol InCharge

Dynamostol InCharge Flex

Dynamostol ReForm

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?