Combinatie: Quick Scan + Workshop ‘Zitten 2.0’

De combinatie van een Quick Scan met de workshop ‘Zitten 2.0’ is subliem. Tijdens de workshop wordt bewustzijn gecreëerd en kennis verschaft ten aanzien van gezond en verantwoord zit gedrag. Vervolgens kan dit tijdens de Quick Scan in de praktijk worden toegepast. Door de combinatie van kennis en kunde wordt de informatie door deelnemers goed eigen gemaakt. Zo kunnen deelnemers zowel nu als in de toekomst ergonomisch verantwoord beeldschermwerken.


Omdat wij overtuigd zijn van de unieke synergie van deze twee diensten, bieden wij u een scherp combinatietarief aan.

Voordelen dienst
✓ Combinatie kennis en kunde
✓ Uitvoer door een specialist

✓ Voorkom klachten en verzuim
✓ Bedrijfsbreed inzetbaar

Waarom Ergonomiespecialist
✓ Uitgevoerd door professionals
✓ Veel kennis en praktijkervaring
✓ Onafhankelijk partij
✓ Persoonlijk & professioneel 

Quick Scans

Een Quick Scan is een snelle check van de instellingen van de werkplek. Tijdens de Quick Scan stellen we de werkplekken in volgens de algemene ergonomisch verantwoorde normen. Deze dienst is goed geschikt voor het regelmatig onderhouden van de juiste instellingen en het gebruik van de werkplekken. De manier waarop een werkplek is ingericht in combinatie met de instellingen van het meubilair zijn van essentieel belang bij het voorkomen van rug-, nek-, en schouderklachten.

Workshop ‘Zitten 2.0’

Sedentair gedrag brengt de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat we ons bewust zijn van hoe en hoeveel we zitten. In de workshop ‘Zitten 2.0’ leert u alles over de gevaren van langdurig zitten & ouderwetse zitgewoontes, de invloed van een slechte zithouding, hoe u wél goed moet zitten en de voordelen van dynamisch werken. Dat alles wordt toegelicht aan de hand van veelzeggende praktijkvoorbeelden, kennis van biomechanica en jarenlange ervaring als therapeut. Uiteraard leren deelnemers  ook hun werkplek te toetsen op de meest essentiële punten en de middelen ergonomisch af te stellen.

Aanvragen dienst

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veel gestelde vragen

  Wat zijn de kosten van deze combinatiedeal?

  De kosten voor de workshop ‘Zitten 2.0’ worden gebaseerd op het aantal deelnemers:

  Aantal deelnemers Workshop &
  Quick Scan Basis*
  Workshop &
  Quick Scan Extra*
  5 tot 14 € 64,95** € 74,95**
  15 tot 29 € 54,95 € 64,95
  30 tot 50 € 44,95 € 54,95

  *voorwaarde: Workshop en Quick Scan worden op één dag georganiseerd
  ** additionele kosten: 0,19 ct./km excl. BTW

  Wat is het verschil tussen de Quick Scan Basis en de Quick Scan Extra?

  Quick Scan Basis Quick Scan Extra
  We geven de maten die werknemers voor hun werkplek moeten aanhouden alleen mondeling door aan de betreffende werknemer We maken voor u als opdrachtgever achteraf een rapport waarin de maten staan weergegeven die per medewerker moeten worden aangehouden.
  De Quick Scan Basis wordt uitgevoerd door een ervaren medewerker. De Quick Scan Extra altijd uitgevoerd door een ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom.
  De werkplek wordt alleen ingesteld op de ergonomische maten van de medewerker, zonder verdere instructie waarom bepaalde maten worden aangehouden. De medewerker wordt tevens uitvoerig geïnstrueerd waarom bepaalde maten worden aangehouden en waarop moet worden gelet bij het instellen van de werkplek.

  Hoelang duren de workshop en de Quick Scan?

  Voor de workshop rekenen we een tijdsbestek van een uur. Uiteraard kan dit altijd iets korter of langer duren, afhankelijk van de input van de deelnemers en het aantal vragen. De Quick Scan Basis duurt 5 à 10 minuten. De Quick Scan Extra duurt 10 à 15 minuten.

  Voor wie zijn deze diensten geschikt?

  De workshop en de Quick Scans zijn gericht op mensen die langdurig zittend werk verricht. De focus ligt op beeldschermwerkers.