Bioswing

Een leven zonder te bewegen is ondenkbaar. Interne en externe prikkels zorgen ervoor dat ons lichaam in balans blijft. Het belang van voldoende beweging kennen we allemaal. Zolang er geen lichamelijke klachten zijn, zijn we er echter vaak niet bewust mee bezig.

De zitoplossing die beweegt

Veel mensen zitten een groot deel van hun (werk)dag achter de pc of in de boeken. Door de dag heen is het halen van een kopje koffie en de documenten uit te printer vaak de enige beweging. Onderbelasting is voor deze groep vaak dan ook een oorzaak van diverse lichamelijke klachten, waaronder RSI/KANS en lage rugklachten. De oplossing zit vaak in goede uitleg en meer beweging tijdens het werk. De bureaustoel is hierbij een belangrijk onderdeel om te komen tot meer beweging. Het Bioswing-systeem kan hier een grote bijdrage in leveren!

Bekijk het product

Het inventieve pendelmechanisme

Aan de ontwikkeling van het unieke Bioswing-systeem zijn vele studies en onderzoeken voorafgegaan. Zo zijn deze bureaustoelen voorzien van een inventief pendelmechanisme. De zitting en de rugleuning zijn bevestigd aan de basis, waaraan ze middels staalkabels vast hangen, vergelijkbaar met een pendulum. Door rubberen schokdempers beweegt u gedoseerd en gelijkmatig. Aan de hand van deze constructie onder de zitting wordt u continu lichtelijk in beweging gehouden. Het effect van dit pendelmechanisme is dat u als gebruiker continu uitgedaagd wordt om op een subtiele wijze uw spieren te gebruiken. Daarnaast zorgt dit schommelen voor een optimaal functioneren van de tussenwervelschijven tijdens zitten. De continue prikkeling van de bewegingssensoren houdt u alert en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Conclusie: een betere concentratie en houding tijdens het werk waardoor klachten duidelijk verminderen of zelfs verdwijnen.

Fysiotherapeut en ergotherapeut kiezen voor Bioswing, want:

  • Inventief bewegingstechniek, die zorgt voor bewegend zitten
  • Beweging niet alleen vanuit de benen, maar ook vanuit de romp
  • Bevordering van de doorbloeding; meer concentratie en prestatie

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?