Adviesafspraken in ons Zitlab

Ergonomiespecialist voert een breed productassortiment. We worden door de verschillende fabrikanten geschoold en up-to-date gehouden. Daarnaast hebben we een brede kennis van ziektebeelden. Dit komt doordat de adviseurs die de adviesafspraken uitvoeren een paramedische achtergrond hebben (fysiotherapie, ergotherapie, sportmedisch coach, ergonoom). Door het brede assortiment en uitgebreide deskundigheid kunnen we u ten aller tijden voorzien van een optimaal advies.

Het uitgangspunt van het advies is in het algemeen de vraag welke mate van fysieke beweging/belasting tijdens het zitten wenselijk is. Omdat beweging kan worden beschouwd als ‘medicijn’ tegen fysieke klachten, streven wij ernaar om u tijdens het zitten subtiel en ongemerkt te laten bewegen.

Zitlab Kerkrade en Nieuw-Vennep

In onze adviescentra maken we gebruik van een video-observatie systeem. Wij bootsen uw werkplek in ons zitlab na (bijvoorbeeld aan de hand van een foto van uw werkplek). Dit nemen we als uitgangspunt voor onze analyse en advies. We maken hierbij een analyse van de positie van de wervelkolom, aangezien een afwijkende positie hiervan vaak als aanwijsbare oorzaak betiteld kan worden. We zijn tijdens een adviesafspraak vaak genoodzaakt om te vragen naar uw fysieke klachten. Deze informatie hebben we nodig om tot een passend advies te komen. Het mag vanzelfsprekend zijn dat wij zorgvuldig zullen omgaan met deze informatie.

De volgende stap is dat wij aan de hand van alle verkregen informatie een selectie maken uit ons assortiment. Deze selectie maken we op basis van ervaring met het product en gebruikerservaringen. Bij ieder product zullen we uitvoerig stilstaan en u zowel de voor- als nadelen laten zien en voelen. Op basis van onze observatie, maar zeker ook op basis van uw mening zullen we uiteindelijk tot een advies komen.

Wanneer we de meest passende oplossing hebben gevonden, zullen we een afspraak maken voor het leveren van de oplossing(en). We spreken met iedere klant af, dat de oplossingen in de eerste week altijd op proef geleverd zullen worden. We zijn namelijk van mening, dat pas bij het definitief gebruik van de oplossing bepaald kan worden of dit de meest geschikte oplossing is. U heeft dan naar onze mening voldoende tijd om dit zelf te bepalen.

Hoe meer stof, hoe meer steun

Bij het kiezen van de juiste zitoplossing kijken we onder meer naar het (stof)oppervlak van de stoel. Hierbij geldt: des te groter het oppervlak van de stoel, des te meer steun de stoel kan bieden. Door deze steun zal er minder fysieke activiteit tijdens het zitten plaatsvinden. Andersom geldt ook: des te kleiner het oppervlak van een stoel, des te minder steun de stoel kan bieden. Wat resulteert in meer fysieke activiteit tijdens het zitten.

Naast de mate van fysieke belasting zijn natuurlijk ook uw werkzaamheden bepalend. Echter, we merken de laatste tijd dat de verschillen daarin steeds kleiner worden.  Onze scherm-gebonden activiteiten zijn nu dan ook vele malen groter dan 15 jaar geleden. Er vinden gewoonweg veel meer beeldscherm gebonden werkzaamheden plaats dan vroeger.

Het is ons streven om voor u een optimaal advies te vormen. Naast alle biomechanische en dynamische aspecten, speelt comfort, duurzaamheid en budget natuurlijk ook een rol. De zitoplossingen dient natuurlijk wel prettig aan te voelen en mag er ook nog eens mooi uitzien.

Wilt u graag een keer bij ons langskomen voor een adviesafspraak?

Of bel 045- 546 66 40