Adviesafspraken in ons Zitlab

Ergonomiespecialist voert een breed productassortiment. We worden door de verschillende fabrikanten geschoold en up-to-date gehouden. Daarnaast hebben we een brede kennis van ziektebeelden. Dit komt doordat de adviseurs die de adviesafspraken uitvoeren een paramedische achtergrond hebben (fysiotherapie, ergotherapie, ergonoom). Door het brede assortiment en uitgebreide deskundigheid kunnen we u ten aller tijden voorzien van een gedegen advies.

Voordelen Adviesafspraak
✓ Advies van een specialist

✓ Producten zelf uitproberen
✓ Groot beschikbaar assortiment
✓ Tips om gezonder te werken

Waarom Ergonomiespecialist
✓ Uitgevoerd door professionals
✓ U kunt snel bij ons terecht
✓ Onafhankelijk partij
✓ Persoonlijk & professioneel 

Allereerst streven we ernaar om een goed beeld te krijgen van u en uw situatie (wat zijn uw klachten, uw wensen en eisen, etc.). Het uitgangspunt van het advies is in het algemeen de vraag welke mate van fysieke beweging/belasting tijdens het zitten wenselijk is. Omdat beweging kan worden beschouwd als medicijn tegen fysieke klachten, streven wij ernaar om u tijdens het zitten subtiel en ongemerkt te laten bewegen.

 

Vervolgens maken we a.d.h.v. alle verkregen informatie een selectie uit ons assortiment. Deze selectie maken we op basis van ervaring met het product en gebruikerservaringen. Bij ieder product staan we uitvoerig stil en laten we u de voor- als nadelen laten zien en voelen. Op basis van onze observatie, maar zeker ook op basis van uw mening zullen we uiteindelijk tot een advies komen.

Aanvragen Adviesafspraak

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veel gestelde vragen

  Wat is dat, een zitlab?

  Wij noemen ons adviescentrum een zitlab. In ons zitlab maken we gebruik van een video-observatie systeem. Op die manier kunnen we ook uw huidige werkplek nabootsen (bijvoorbeeld aan de hand van een foto van uw werkplek). Dit nemen we als uitgangspunt voor onze analyse en advies. We maken hierbij een analyse van de positie van de wervelkolom, aangezien een afwijkende positie hiervan vaak als aanwijsbare oorzaak betiteld kan worden.

  We kunnen u laten zien hoe de inzet van bepaalde middelen uw (zit)houding voordelig of nadelig beïnvloeden. Vaak zijn we tijdens een adviesafspraak genoodzaakt om te vragen naar uw fysieke klachten. Deze informatie hebben we nodig om tot een passend advies te komen. Het mag vanzelfsprekend zijn dat wij zorgvuldig zullen omgaan met deze informatie.

  Hoelang duurt een adviesafspraak?

  We rekenen gemiddeld een tijdsduur van een uur voor een adviesafspraak. Dat kan soms korter zijn, soms langer. Deze tijd is nodig om tot een gedegen advies te komen en u ook de mogelijkheid te bieden om op uw gemak verschillende mogelijkheden uit te proberen.

  Moet ik vooraf een afspraak maken voor een adviesafspraak?

  Ja, wij werken op afspraak. U kunt een afspraak maken voor een adviesafspraak door ons te contacteren via 045-546 66 40 of via het contactformulier

  We zorgen er altijd voor dat er altijd maar één adviesafspraak tegelijkertijd plaatsvindt. Dat doen we zodat we alle aandacht voor u hebben en ook om uw privacy te waarborgen. Tijdens een adviesafspraak komen immers vaak privacygevoelige onderwerpen en fysieke klachten ter sprake.

  Moet ik nog iets meenemen voor een adviesfspraak?

  U heeft in principe niets nodig. Het is echter wel handig indien u een foto van uw huidige werkplek meeneemt. Ook de hoogte van uw huidige bureaublad kunt u vooraf opmeten. Op die manier kunnen we uw huidige werkplek zo goed mogelijk nabootsen met ons video-observatiesysteem.

  Zijn proefplaatsingen mogelijk?

  Jazeker! We leveren zitoplossingen altijd de eerste week op proef. We zijn van mening dat pas bij langduriger gebruik van de oplossing bepaald kan worden of dit de meest geschikte oplossing is. U heeft dan naar onze mening voldoende tijd om dit zelf te bepalen. In verband met hygiëne kunnen we randhulpmiddelen niet leveren met proefperiode. Ook bij bureaus is dit niet mogelijk, gezien deze moeten worden gemonteerd alvorens ze kunnen worden uitgeprobeerd.

  Mocht tijdens de proefperiode blijken dat de zitoplossing toch niet bevalt, kijken we binnen ons assortiment verder totdat we u uiteindelijk de oplossing leveren die leidt tot klachtenreductie. De garanderen u ook.

  Lees hier meer informatie over onze proefplaatsingen.