Dynamische werkplek; BackApp ergonomische stoel + Ergomaster zit-sta tafel

De mens is niet gebouwd om stil te zitten, maar om te bewegen. We zeggen niet voor niets: "De beste houding is de volgende”.
 
Toch zijn we overdag gemiddeld 7,7 uur fysiek inactief (in de auto, op het werk aan de computer, thuis voor de TV etc.).
 
Ga jezelf maar na, hoeveel tijd ben jij op een dag fysiek actief?

Uit onderzoek is gebleken dat fysieke inactiviteit kan leiden tot: Obesitas, Suikerziekte en Hart en vaatziekte. Bovendien is niet bewegen slecht voor een goede bloeddoorstroming. Hierdoor wordt zuurstof beperkt aangevoerd en kunnen de afvalstoffen niet worden afgevoerd, er ontstaat verzuring. Je voelt je loom, je gewrichten worden stijf, je krijgt last van pijntjes – hoofdpijn, pijn in je rug, nek of schouders. Luister naar deze signalen van je lichaam. Bewegen is essentieel, ook op de werkplek!

Door computer werkzaamheden met een Zit-Sta tafel in combinatie met een BackApp te doen, ben je het belangrijkste gedeelte van de dag fysiek actief bezig. Dit zou een eerste aanzet naar een actiever leven met minder kans op klachten kunnen zijn.
Bovendien is bewezen dat je hierdoor 12% tot 18% productiever bent.
 
 
AANBIEDING
 
BackApp; de oplossing voor fysieke inactiviteit op de werkplek.
 
Terwijl u zit blijft u toch in beweging en traint u bovendien uw rugspieren.
 
Door de vorm van de zitting staan uw heupen in een open en ontspannen positie, hierdoor neemt uw wervelkolom automatisch de natuurlijke vorm aan. In deze positie belast u uw rug in zittende houding het minst en blijven uw wervels en tussenwervelschijven in optimale conditie, zo heeft u de minste kans op blessures.
 
De rode bal onderaan de stoel zorgt dat de stoel in onbalans is. Door uw voeten op de ring te plaatsen en uw rompspieren te gebruiken, balanceert u vrij in alle richtingen op de rode afstelbare bal.
 
De balansring zorgt ervoor dat de bewegingen worden gedempt en makkelijk controleerbaar blijven. Met de rode bal onder de stoel, kunt u de onbalans van de stoel instellen. Door de bal maximaal naar beneden te draaien, wordt de uitdaging de stoel in balans te houden het grootst. Het is echter aan te bevelen te beginnen met de bal in de hoogste positie en de uitdaging stapsgewijs te vergroten door de bal naar beneden te draaien.
 
 
 
 
+
 
 
 
 
 
 
Zit-Sta Tafel Ergomaster Electric II.
 
Het werken aan een zit-sta tafel bevorderd beweging op de werkplek Het afwisselen van zitten en staan tijdens het werk wordt daarnaast als plezierig ervaren.
 
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die werken aan een zit-sta tafel 12%-18% productiever zijn. De zit-sta tafel biedt de gebruiker bewegingsvrijheid tijdens het werk. Uit onderzoek is gebleken dat gebruikers twee tot vier keer een kwartier tot een half uur per dag staand werken. In deze houding wordt primair beeldschermwerk uitgevoerd of kort overlegd.

De hoogte verstelling wordt handmatig (met een handslinger) of elektrisch (met een elektromotor) uitgevoerd. Het elektrische hoogteverstelsysteem wordt ingeschakeld door een hoog-laag bediening. Een bediening met geheugenposities en weergave van hoogte is vaak optioneel verkrijgbaar. Het grote versteltraject maakt veilige, maar adequate bekabeling noodzakelijk. Kabels, die over de bladrand worden afgevoerd, kunnen bekneld raken. Bovendien kan afknelling ontstaan door te korte kabels. Op het werkvlak is naast plaats voor hardware ook ruimte voor elleboogondersteuning noodzakelijk. Omdat stabiliteit vooral in de staande positie belangrijk is, zijn de poten onderling meestal verbonden door een extra dwarsverbinding.
 
= Samen € 1.199,- exclusief BTW,
(BackApp 2.0 Nordicwool black, red ball + Ergomaster Electric II zit-sta tafelframe, ongemonteerd)