Werkplek subsidie

Een werknemer met een ziekte of handicap
Een van uw werknemers heeft beperkingen vanwege een ziekte of handicap, maar kan volgens de arbeidsdeskundige van UWV nog wel werken. Als werkgever heeft u dan de plicht deze werknemer aan het werk te houden, binnen uw eigen bedrijf of bij een ander bedrijf. Als u de werknemer in dienst houdt, dan zijn er een aantal voordelen en vergoedingen. En als uw werknemer een aangepaste werkplek nodig heeft, vergoedt UWV de kosten daarvan. De brochure Subsidies en regelingen als uw
werknemer beperkingen heeft, kunt u hier downloaden
 
Subsidie voor aanpassingen aan de werkplek
Als u voor een werknemer met een ziekte of handicap extra kosten maakt om zijn werk mogelijk te maken, dan kunt u mogelijk subsidie krijgen. Bijvoorbeeld om de werkplek of de inrichting van uw bedrijf aan te passen. Of om niet-meeneembare hulpmiddelen voor de werknemer aan te schaffen. Dit kan als de werknemer een contract voor minimaal zes maanden bij u heeft.
U kunt het aanvraagformulier Aanvraag subsidie voorziening werkgever hier downloaden. Stuur het ingevulde formulier naar de afdeling Inkoop Re-integratie van het kantoor van UWV WERKbedrijf in uw regio.
 
Let op! U dient de originele factuur en/of offerte mee te sturen! Wij zijn u hierin graag behulpzaam.